Abazović na Svjetskom ekonomskom forumu: Očekuju se susreti sa brojnim liderima i predstavnicima svjetski poznatih kompanija

Mjesto održavanja:Davos, Švajcarska
Datum održavanja:17.01.2023. - 19.01.2023. | 19:30h
Objavljeno: 17.01.2023. 06:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore učestvovaće od danas na Godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, gdje će se sastati sa brojnim svjetskim liderima i predstavnicima svjetski poznatih kompanija.

Svjetski ekonomski forum održava se pod temom “Saradnja u fragmentiranom svijetu”, trajaće do 20. januara, a na sastanku će se okupiti rekordan broj biznismena, predstavnika najvećih svetskih kompanija, lidera država i poznatih ličnosti. Tako će učestvovati šefovi 52 države, 56 ministara finansija, 19 guvernera centralnih banaka, 30 ministara trgovine i 35 ministara vanjskih poslova, predstavnici Ujedinjenih nacija, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Svjetske trgovinske organizacije (WTO) i brojnih drugih međunarodnih organizacija.

Pored premijera Abazovića, na Forumu u Davosu učestvovaće i lideri iz regiona, poput premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, albanskog premijera Edija Rame, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i najviši zvaničnici Evropske unije i evropski lideri, poput predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, njemačkog kancelara Olafa Šolca i drugih.

Predsjednika Vlade očekuje niz aktivnosti i susreta sa liderima regiona, predstavnicima međunarodnih organizacija, svjetski poznatih kompanija, kao i učešće na sesiji „Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu”.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?