Abazović povodom Dana Vojske: Proevropsko opredjeljenje Crne Gore zajednički zaokružiti

Objavljeno: 04.10.2021. 08:49 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

„Građanska, evropska i ekološka Crna Gora garant su mira, stabilnosti i ekonomskog progresa. Svi moramo biti posvećeni tom cilju, a Vojska Crne Gore u tome ima važnu ulogu“, naveo je potpredsjednik Vlade čestitajući nadolazeći Dan Vojske Crne Gore ministarki odbrane prof. dr Oliveri Injac, načelniku Generalštaba, brigadnom generalu Milutinu Đuroviću, oficirima, podoficirima, vojnicima i civilnim licima u službi u Vojsci Crne Gore.

Abazović navodi da je Vojska Crne Gore od sticanja nezavisnosti 2006. godine dala doprinos u cilju očuvanja globalnog mira i stabilnosti i da je kao takva prepoznata među partnerima u Alijansi, a da je u Crnoj Gori garant bezbjednosti i institucija kojoj građani najviše vjeruju.

Kroz istoriju, Vojska Crne Gore izvojevala je mnogobrojne herojske podvige, dala ključni doprinos našoj nezavinosti i dala pečat jednom vremenu koje je iza nas. Danas, Vojska Crne Gore ima drugačiju, ali podjednako važnu ulogu. Članstvo u NATO jedan je od stubova naše spoljne politike. Zajednički radimo na tome da Crna Gora bude punopravna članica EU, čime bi se zaokružila njena spoljna politika i jasno prozapadno opredjeljenje, istakao je potpredsjednik Vlade Abazović.

Potpredsjednik Abazović prisustvovao je danas svečanoj ceremoniji  povodom 7. oktobra, Dana Vojske Crne Gore, koja se održava u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?