Abazović sa ambasadorom Slovenije: Ohrabrujući rezultati u borbi protiv korupcije omogućiće ekonomski i intregracioni progres

Objavljeno: 10.05.2022. 15:17 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

„Ohrabrujući rezultati u borbi protiv korupcije omogućiće i vidljiv ekonomski i integracioni progres. Otvoreni smo za investicije i očekujemo pojačano političko i ekonomsko prisustvo naših zapadnih partnera u regionu“, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović na sastanku sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori, Nj. E. Gregorom Praskerom.

Predsjednik Vlade Abazović je naglasio da, imajući u vidu da je Slovenija za Crnu Goru strateški važna i jedan od ključnih partnera u oblasti razvojne saradnje, naša država želi intenzivniju ekonomsku aktivnost i snaženje odnosa sa Slovenijom kako bi Crnu Goru afirmisali kao zemlju privlačnu za investiciona ulaganja i bezbjednu turističku destinaciju za građane Slovenije.

Pozdravljam inkluzivnost crnogorske vlade koja treba da dovede do smanjenja polarizacije u društvu. Crna Gora je sposobna da vodi politički dijalog, a napredak Vaše države u reformama i integracijama značiće i podsticaj za ostale države regiona, ali i dodatan impuls stabilnosti regiona Zapadnog Balkana, istakao je ambasador Slovenije Prasker.

Premijer Abazović je istakao da proces EU integracija za Crnu Goru nema alternativu. „Vlada je čvrsto opredijeljena da istraje u reformiskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora i postala prva sljedeća članica EU“, ukazao je predsjednik Vlade Abazović.

Razgovarajući o unutrašnjoj politici u Crnoj Gori, premijer Abazović je naznačio da je neophodan demokratski politički dijalog koji će našu državu dovesti do deblokade institucija i pregovaračkog procesa sa EU.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora i Republika Slovenija imaju odlične međudržavne odnose i sadržajnu saradnju u svim oblastima koju krasi zajednička evropska perspektiva i posvećenost evroatlantskom sistemu vrijednosti. Konstatovano je da dvije države imaju sadržajnu saradnju u oblasti odbrane i domenu unutrašnjih poslova i da dijele iste vrijednosti i posvećenosti kolektivnoj bezbjednosti, stabilnosti i miru.

Dritan Abazović - Gregor Presker (10.05.2022.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?