Abazović sa Timonijeom: EU treba da pokaže stabilnost i ostane atraktivna zemljama kandidatima

Objavljeno: 22.06.2022. 09:05 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

„Evropska unija treba da pokaže stabilnost i ostane aktraktivna zemljama koje su kandidati za članstvo“, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović tokom sastanaka sa francuskim ambasadorom u Crnoj Gori, Nj. E. Kristijanom Timonijeom.

Razgovarajući o francuskom predsjedavanju Evropskom unijom, sagovornici su razmijenili mišljenje o nedavno upućenom non-paper-u predsjednika Francuske Makrona zemljama EU u kojem je iznijeta ideja o formiranju Evropske političke zajednice, kao sveobuhvatnog evropskog političkog foruma koji bi omogućio izgradnju zajednice svih evropskih zemalja, bez obzira na njihov status u EU ili odnosima sa EU.

U tom kontekstu, predsjednik Vlade je istakao da je za Crnu Goru važno da takva ideja nije zamjena za članstvo u EU naglašavajući da je, za razliku od statusa quo, uvijek bolje razmjenjivati mišljenja i ideje o Evropi i njenoj perspektivi.

Razgovarajući o nedavnoj posjeti Ukrajini, premijer Abazović je istakao da je Crna Gora pokazala da je spremna da se solidariše i pomogne prijateljima u nevolji u domenu svojih mogućnosti.

Sastanku predsjednika Vlade Abazovića i ambasadora Timonijea prisustvovala i zamjenica ambasadora Republike Slovenije u Crnoj Gori Goranka Krošelj s kojom je zajednički razmotrena realizacija ranije započetih projekata u oblasti sajber bezbijednosti, IT sektora, nauke i obrazovanja.

Dritan Abazović - Kristijan Timonije, ambasador Francuske (22.06.2022.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?