Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Abazović: Spremnost Vlade da nastavi reforme u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma

Objavljeno: 16.03.2023. 10:37 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović primio je danas predstavnike Komiteta za evaluaciju primjene mjera sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma, MONEYVAL.

Sastanku su ispred MONEYVAL-a prisustvovali Ladislav Majernik, član Komiteta za evaluaciju primjene mjera sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma - MONEYVAL, Nikola Mićoli, kopredsjedavajući evaluacione radne grupe i Ani Melkonijan, predsjedavajuća evaluacione radne grupe Moneyval-a, kao i Aleksandar Radović, vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije.

Rezultati procjene crnogorskog sistema sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma od strane ovog Komiteta od izuzetnog je značaja za Crnu Goru i njenu poziciju u ovom tijelu Savjeta Evrope, EGMONT grupi, ali i za sami procesa pristupanja Evropskoj uniji, naglasio je predsjednik Vlade Abazović.

Izvještaj eksperata ovog komiteta obuhvataće period od 2016. do 2023. godine i pružiće introspektivni prikaz ranijeg stanja, ali i dati preporuke za naredni evaluacioni period.

Tim povodom premijer Abazović je istakao zadovoljstvo današnjim sastankom i iskazao nedvosmislenu ličnu i spremnost Vlade Crne Gore da se nastave potrebne reforme u cilju što kvalitetnijeg ispunjavanja standarda u ovoj oblasti, budući da je to prevashodni interes države Crne Gore i njenih građana.

Dritan Abazović - predstavnici MONEYVAL-a (16.03.2023.)


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?