Abazović u Njemačkoj: Želimo promijeniti imidž ZB kao sinonima za visoku korupciju, kriminal i nacionalizam

Objavljeno: 22.11.2021. 14:23 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

Naša misija je da promijenimo imidž Zapadnog Balkana kao regiona koji je sinonim za visoku korupciju, organizovani kriminal i nacionalizam. Region treba nove političare koji neće biti opterećeni virusom devedesetih, ukazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore tokom radne podjete SR Njemačkoj.

Govoreći na predavanju u sklopu Diplomatskog salona u Saveznoj državi Baden-Virtemberg, potpredsjednik Abazović je istakao da Crna Gora ima sve predispozicije da bude izuzetno dobra u promovisanju evropskih vrijednosti i dobre regionalne politike na Zapadnog Balkanu, naročito imajući u vidu da je država koja je najdalje odmakla u procesu pristupanja Evropskoj uniji. U tom smislu, Abazović je naglasio da je važno da EU nastavi da podržava politiku proširenja, naročito za zemlje Zapadnog Balkana.

Potrebno je da se Crna Gora usredsredi na kvalitetne ideje i budućnost, koju će graditi sa novim ljudima, dobrom i pozitivnom energijom, kao i inovacijama u svim sektorima, naznačio je Abazović tokom glavnog predavanja na ovogodišnjem Diplomatskom salonu.

Diplomatski salon okupio je eminentne goste i predstavnike političke, ekonomske kulturne i naučne zajednice Savezne države Baden–Virtemberg.

Dritan Abazović - radna posjeta SR Njemačkoj (22.11.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?