Adrijan Vuksanović

ministar bez portfelja

Adrijan Vuksanović rođen je 21. 11. 1980. godine u Kotoru. Osnovnu školu završio je u Tivtu, kao i Srednju elektrotehničku školu. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, na odsjeku energetika, smjer industrijska elektrotehnika i automatika.

Jedno vrijeme radio je kao novinar. Po završetku studija radno iskustvo stjecao je u Elektroprivredi Crne Gore u Sektoru za električna mjerenja. Bio je i nastavnik u Srednjoj elektrotehničkoj školi.

Od 2016. do 2020. bio je poslanik u Skupštini Crne Gore, gdje je dvije godine (2016. - 2018.) bio predsjednik Odbora za europske integracije, a kasnije zamjenik predsjednika. Pored toga, bio je i član Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Europske unije i Crne Gore, kao i Administrativnog odbora i Odbora za ustavna pitanja. Bio je i šef Poslaničkog kluba manjinskih stranaka u Skupštini Crne Gore 2020. godine.

Dva puta je biran za odbornika u SO Tivat.

Adrijan Vuksanović je od 27. 7. 2019. predsjednik Hrvatske građanske inicijative. Član je Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske od 2013. godine, a od iste godine je i član Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Jedan je od osnivača i potpredsjednik Crnogorske paneuropske unije.

Član je Matice hrvatske, kao i Društva nezavisnih književnika Crne Gore. Pjesme su mu objavljivane u Hrvatskom slovu, Hrvatskoj književnoj reviji Marulić, Kodu i dr. Zastupljen je u Zajedničkoj zbirci „Pod platanom“, kao i u Antologiji  „Hrvatsko pjesničko biserje“. Autor je pjesničke zbirke "Dvije trećine". Pjesme su mu prevedena na albanski jezik i turski jezik.

Kontakt

Kabinet ministra

Kabinet ministra bez portfelja
Adresa:
Karađorđeva bb, 81000 Podgorica
Telefon:
+382 20 482 879