Adžić i Laković sa predstavnicima Tursko-crnogorskog poslovnog savjeta: Realno je očekivati porast investicija

Objavljeno: 16.07.2021. 13:45 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

Crna Gora je zemlja neiskorišćenih potencijala, koja u budućnosti može biti jedno od najinteresantnijih mjesta za investitore a Vlada će biti partner svima koji dolaze sa čistim kapitalom i zdravim biznis idejama a što su investitiri iz Turske već prepoznali i zbog čega u narednom periodu očekujemo značajan porast ulaganja, zaključak je današnjeg sastanka savjetnika potpredsjednika Abazovića i njegovih saradnika sa predstavnicima Poslovnog vijeća Turske i Crne Gore pri Odboru za međunarodne ekonomske odnose, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Vlade Crne Gore.

Adžić i Laković sa predstavnicima Tursko-crnogorskog poslovnog savjeta

„ Savjetnici potpredsjednika Vlade Filip Adžić i Milorad Laković i saradnice u kabinetu Kristina Vujisić i Milana Tomić, kao i predstavnik Ministarstva vanjskih poslova Pavle Grgurović sastali su se danas sa predstavnicima Poslovnog vijeća Turske i Crne Gore pri Odboru za međunarodne ekononske odnose (DEIK), predsjednikom Naser Alimom, potpredsjednicima Serdar Kurtijem i Yigit Yildizom kao i članovima vijeća Yigit Zerenom, Selman Ozgunom, Sedat Karom i Busrom Semer. U delegaciji su još bili i glavni izvršni direktor “Toščelika” Erkut Alkaja i komercijalni savjetnik u ambasadi Republike Turske Erdal Karaomeroglu. Delegaciju je predvodila Nj.E. ambasadorka Republike Turske Songul Ozan”, prenose iz kabineta potpredsjednika.

Na sastanku je istaknuto da Vlada nastoji da svojim djelovanjem stvori ambijent jednakih šansi za sve investitore, da im omogući sigurnost i olakša poslovanje.

Raduje nas sve veći broj turskih firmi u Crnoj Gori, koji je rastao bez obzira na pandemiju, što je najbolji pokazatelj da djelujemo u pravom smjeru, kazali su u razgovoru predstavnici Vlade.

Na današnjem sastanku iskazana je i spremnost za ulaganjima u oblastima prerađivačke industrije energetike, saobraćaja, zdravstva, trgovine, građevinarstva i mnogih drugih djelatnosti, stoji u saopštenju.

Filip Adžić i Milorad Laković - predstavnici Tursko-crnogorskog poslovnog savjeta (16.07.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?