Aleksandra Gardašević Slavuljica

Generalna direktorica Direktorata za razvojne politike u turizmu

Sadržaj:
RADNO ISKUSTVO  
DODATNO ISKUSTVO  

OBRAZOVANJE

Expert je za opravak turizma i avijacije od Covid-19,  konsultantkinja za marketing, korporativne komunikacije, HR .Takođe, članica je  Izvršnog odbora WTN (World Tourism Network), WTN Predsjednica za Balkan, zatim WTN Heroj u turizmu  i počasna konzulka Republike Sejšeli u Crnoj Gori.

RADNO ISKUSTVO  

 WORLD TOURISM NETWORK (WTN), ) https://wtn.travel/leaders/executives/

Članica Izvršnog odbora (Executive Board member)

Predsjednica za Balkan  (WTN President for Balkan Region)

WTN je organizacija čije članstvo čine predstavnici 160+ zemalja ibavi se oporavkom turizma i aviosaobraćaja od posledica Covid-19, kao i stvaranjem uslova za održivi turizam u post-covid eri. Organizacija se bavi jačanjem privatno-javnog partnerstva  i sarađuje sa liderima vlada mnogih zemalja (ministarstvima, agencijama…).

Tim sastavljen od  sa međunarodnim turističkim liderima, a u skladu sa normama bezbjednosti i regionalnim specifičnostima, kreiramo inovativna rešenja za oporavak turizma i avio-saobracaja, pružamo konsalting, obuke…

HEROJ U TURIZMU I PUTOVANJIMA - https://www.eturbonews.com/784481/tourism-heroes-rebuilding-travel-on-world-tourism-day/ (septembar 2020.)

Kao prvi regionalni stručnjak koji se počeo baviti oproravkom turizma od Covid-19, postala je nosilac ovog prestižnog priznanja. Član je ”Međunarodne kuće turističkih heroja” I nosilac Brenda “Heroji u turizmu”. Turističkim herojima je proglašeno 16 međunarodnih eksperata koji su imali ključnu ulogu u procesu oporavka turizma i avio-saobraćaja usled covid-a tokom 2019.i 2020.godine (bivši Generalni sekretar UNWTO, ministri turizma Jamajke, Sejšela, Kenije…, IATA predsjednik u dva mandata, itd).

 AGS MARKETING CONSULTING https://ags-marketingconsulting.com 

Konsultant, (5 godina)

Pružanje konsultantskih usluga iz oblasti korporativnih komunikacija, prodaje I marketinga, ljudskih resursa. U inostranoj mreži klijenata, nalaze se prestižni rizorti, hoteli, medicinske institucije, strani investitori, političke partije...

Konsultacije se odnose na bolje pozicioniranje brenda, povećanje prodaje, usvajanje inovativnih tehnologija, s fokusom na online reputaciju, koristeći širok spektar integrisanih marketing komunikacija.

AVIOKOMPANIJA “CRNA GORA AIRWAYS”, Crna Gora

Direktorica korporativnih poslova, marketinga i HR (2 godine)

Predvodila menadžersko-avijacijski tim avio-kompanije u osnivanju, prilikom dobijanja AOC setifikata (Sertifikat vazdušnog operatora). Tim se sastojao od međunarodno priznatih “post-holdera”, avijacijskih eksperata, odgovornih za fukcionisanje svih kompanijskih segmenata (letacke operative, tehnike, skolstva, bezbjednosti, komercijale…). Usled dešavanja na međunarodnoj sceni (sankcije SAD prema Iranu), investitor je bio onemogućen da sprovede projekat.

VLADA REPUBLIKE SEJŠELI - http://www.mfa.gov.sc/ 

Počasna konzulka Republike Sejšeli u Crnoj Gori (oktobar 2012 – aktuelno)

Zastupa interese Republike Sejšeli, u nastojanjima da stvori “komunikacioni most” između dvije države i razvije bilateralne odnose od značaja za obje ekonomije. Pruža različite konzularne servise.

MONTENEGRO AIRLINES - https://montenegroairlines.com/ 

Direktorica sektora za marketing i korporativnu komunikaciju (13 godina)

Osnivač Sektora za marketing I korporativnu komunikaciju.  Bavila se promocijom kompanije i crnogorske turističke destinacije u skladu sa povećanjem iskorišćenosti komercijalnih kapaciteta I jačanjem destinacijskog I kompanijskog brenda na konkurentskom međunarodnom trzištu. Kreirala kampanje za masovno i “niche” tržište (preko 300 kampanja), bila glavni koordinator promotivnih aktivnosti na tržištima Rusije, Francuske, Italije, Njemačke, Švajcarske, Velike Britanije, Austrije, Srbije…Predvodila Embraer marketing tim u kreiranju kampanje s ciljem promocije tipa aviona, pa se kampanja I danas koristi od strane Embraer avio-konglomerata. Bila je inicijator on-line sistema prodaje, On-line marketinga I promocije, free-shop servisa, organizatorka brojnih konferencija, studijskih putovanja, Loyalty programa…

Bila je glavna urednica Inflight magazina (publikovano 60 izdanja).  Koordinisala saradnju sa brojnim međunarodnim avijacijskim institucijama: IATA (International Air Transport Association), ICAO (International Civil Aviation Organisation), EASA (European Aviation Safety Agency), ERA (European regions Airlines Association).

 ERA–EVROPSKA ASOCIJACIJA REGIONALNIH AVIO-PREVOZILACA - https://www.eraa.org/ 

Predstavnik za medije i komunikaciju (7 godina, paralelno sa gore navedenom pozicijom)

Autorizovana da u ime Montenegro Airlinesa, a po ERA zahtjevnim standardima, sprovodi međunarodne medijske aktivnosti, događaje, konferencije…

 VLADA REPUBLIKE SEJSELI, MINISTARSTVO EKONOMIJE I MEĐUNARODNOG BIZNISA

EKONOMISTA SAVJETNIK (2 godine)

Radila ”feasibility” studije investicionih projekata, a za potrebe donošenja odluka od strane Kabineta ministara i predsjednika Vlade. Bila savjetnica za strane investitore, kao  predstavnica Ministarstva u  Vladinom timu koji se bavio procesom regionalnih ekonomskih integracija: COMESA (Common Market of Eastern and Southern Africa) i SADEC (Southern Africa Development Community). Ucestvovala u “anti-money laundering” procesima i jačanju investicionog ambijenta.


DODATNO ISKUSTVO  

 AVL Medical Instruments Graz – Austrija,  

Predstavnica za Crnu Goru (5 godina).

 Danish Refugee Council (DRC), UNHCR partner,

Zamjenica menadžera projekta za Srbiju i Crnu Goru (4 godine)

Volonterski angađžman:  NVO Montessori  – Prvi međunarodni vrtić u Crnoj Gori 

Osnivač (12 godina)


OBRAZOVANJE

 Doktorat u izradi. Tema: Marketing, korporativne komunikacije i HR u hotelijerstvu i avio industriji;

Magistar ekonomskih nauka, Univerzitet Crne Gore u saradnji sa Eastern Washington University, Washington DC, USA, 1995.

Diplomirani ekonomista. Poslovna ekonomija i menadžment, Univerzitet Crne Gore;

Stručni ispit za rad u državnim organima;

Engleski jezik –  C2, fluentno. Italijanski – pasivno znanje;


 


Kontakt

Aleksandra Gardašević Slavuljica

Generalna direktorica Direktorata za razvojne politike u turizmu
Adresa:
Rimski trg 46, 81000 Podgorica