Ambasador Belgije Abazoviću: Podrška političkom dijalogu i odlučnosti Vlade u borbi protiv korupcije i kriminala

Objavljeno: 10.05.2022. 13:35 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

„Crna Gora je posvećena ključnim principima vanjskopolitičkog djelovanja - evropskoj integraciji, savezništvu u okviru NATO alijanse i regionalnoj saradnji. Vlada je riješena da istraje u reformskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završili proces pristupnih pregovora i postali prva naredna članica EU. Naša vanjska i bezbjednosna politika stoprocentno je usklađenje sa EU“, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović na sastanku sa  Nj. E. Konradom Adamom, nerezidentnim ambasadorom Kraljevine Belgije u Crnoj Gori.

Puna podrška Kraljevine Belgije evropskim integracijama, afirmaciji političkog dijaloga i odlučnosti Vlade Crne Gore za vladavinu prava i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, istakao je Nj. E. ambasador Adam.

Podsjetivši da Crna Gora i Kraljevina Belgija imaju tradicionalno dobre odnose, predsjednik Vlade Abazović je naglasio da Beligiji posebnu zahvalnost dugujemo zbog kontinuiranog zalaganja i podrške ostvarivanju crnogorskih vanjskopolitičkih ciljeva.

Crna Gora je svjesna da vladavina prava zauzima ključnu ulogu u reformskom napretku, pa je i jedan od prioriteta ove Vlade da u što kraćem roku ispunimo privremena mjerila za poglavlja 23 i 24, naveo je premijer Abazović.

Premijer je naznačio da Crna Gora nastavlja da baštini dobrosusjedsku politiku i bude okosnica regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu i svojim zalaganjem u pregovaračkom procesu bude primjer svojim susjedima u pravcu zajedničke evropske budućnosti.

Sagovornici su se saglasili da dvije države imaju odlične bilateralne odnose koje karakteriše kontinuirani politički dijalog i saradnja u mnogim oblastima, od čega se posebno ističe saradnja i partnerstvo na visokom nivou u okviru sistema globalne bezbjednosti kakav je NATO. Takođe, razgovarajući o agresiji Rusije na Ukrajinu, premijer Abazović i ambasador Adam su se saglasili da je potrebno pokazati zajedništvo, solidarnost i uputiti finansijsku i humanitarnu pomoć Ukrajini.

Dritan Abazović - Konrad Adam, ambasador Kraljevine Belgije (10.05.2022.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?