Borovinić Bojović: Turisti iz Slovačke dobrodošli u Crnu Goru

Objavljeno: 13.05.2021. 11:12 Autor: PR Služba Ministarstva zdravlja

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je značajno bolja, broj oboljelih je u padu, a masovna vakcinacija se sprovodi u punom kapacitetu, tako da pozivamo turiste iz Slovačke da ljetuju u našoj zemlji, poručila je ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović na sastanku sa ambasadorom Republike Slovačke u Crnoj Gori Borisom Gandelom.

Ministarka Borovinić Bojović se zahvalila slovačkom ambasadoru na dosadašnjoj pomoći i podršci njegove zemlje u borbi protiv pandemije i upoznala ga da je Crna Gora obezbijedila besplatne PCR testove turistima, kojima je taj test potreban za povratak u matične zemlje, kao i da su hotelijeri 10 odsto svojih prostornih kapaciteta opremili za goste koji eventualno obole od COVID-19. Takođe, prema njenim riječima, obezbijeđeno je i besplatno bolničko liječenje za sve kojima bude neohodan ovaj vid zdravstvenog tretmana.

Dr Borovinić Bojović je istakla da su naši turistički poslenici spremni i da sa zadovoljstvom očekujemo goste, ali i da postoji doza opreza i da se konstantno pomno prati epidemiološka situacija.

Ambasador Gandel je pohvalio napore i angažovanje zdravstvenog sistema, ističući da se Crna Gora odgovorno i odlučno bori sa pandemijom izazvanom virusom COVID-19, što je preporučuje kao sigurnu turistički destinaciju. On je saopštio da postoji veliko interesovanje građana Slovačke da ljetuju u Crnu Goru i iskazao spremnost Republike Slovačke da kroz donaciju obezbijedi određene količine PCR testova.

Na današnjem sastanku dogovoreno je skoro potpisivanje memoranduma o saradnji između Ministarstva zdravlja Crne Gore i Ministarstva zdravlja Slovačke, u cilju unapređenja saradnje u oblasti zdravstva između dvije zemlje.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?