Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crna Gora posvećena budućnosti zasnovanoj na vladavini prava i ekonomskom razvoju

Objavljeno: 26.05.2023. 11:45 Autor: MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA CRNE GORE

Predsjednik Vlade i rukovodilac Ministarstva vanjskih poslova dr Dritan Abazović ugostio je danas grupu studenata sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta Klemson iz Južne Karoline, u okviru njihove studijske posjete Crnoj Gori.

Abazović je tokom svog izlaganja upoznao studente sa vodećim pozicijama u crnogorskoj politici na unutrašnjem i vanjskom planu. Naglasio je da je Crna Gora napravila značajne korake u približavanju Evropskoj uniji, istakavši da su se preduzeti napori reflektovali i na stav crnogorskih građana, od kojih 85 posto podržava članstvo naše zemlje u okviru evropske porodice.

Crna Gora je jedinstvena i po svojoj ulozi u regionu – dobrosusjedska politika i nepostojanje otvorenih pitanja sa komšijama su u vrhu naše vanjskopolitčke pozicije, naglasio je predsjednik Vlade.

Na interesovanje studenata, predsjednik Vlade je govorio i o otvorenim pitanjima u regionu, potrebi pomirenja i fokusiranja na zajedničku budućnost, te istakao zajedničku posvećenost Zapadnog Balkana evropskoj integraciji. Na tom fonu, posebno naglasio značaj podrške Sjedinjenih Američkih Država svim zemljama kandidatima za članstvo u Evropskoj uniji, te intenzivnih kontakata sa zvaničnicima američke administracije i Kongresa.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja i o aktuelnim pitanjima na međunarodnoj političkoj sceni i izgledima za njihovo rješavanje.


Galerija

gallery.media[0].alt
1/2
item.alt
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?