Doc. dr Olivera Popović

v.d. generalne direktorice Direktorata za investicije i razvoj konkurentnosti u turizmu

Sadržaj:
ObrazovanjeRadno iskustvo Ostalo iskustvo

Obrazovanje

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu 2002. godine.

Postdiplomske studije upisuje 2006. na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Baru, smjer Hotelijerstvo (stipendija od kompanije Montenegro Stars Hotel Group). Magistarski rad, pod nazivom „Upravljanje sektorom ugostiteljstva u hotelijerstvu”  odbranila  je 2008. godine.

Doktorsku disertaciju pod naslovom „Koncepcija satisfakcije potrošača u hotelskoj industriji Crne Gore” odbranila je 2020. godine na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru i time postala prvi doktor turizma na Univerzitetu Crne Gore.

Radno iskustvo

 Svoj radni angažman započela je u hotelskoj kompaniji „Montenegro Stars Hotel Group“ kao pipravnik. Krajem 2004. odlazi na specijalizaciju za hotelski menadžment u hotelskom lancu „Aldiana” u Tunisu, a po povratku postaje menadžer za hranu i piće u hotelu „Montenegro” kategorije 4 zvjezdice.

Nakon toga obavljala je poslove na  pozicijima  direktora butik  hotela  „Ziya” kategorije 5 zvjezdica,  (mart 2013- maj 2014), izvršnog direktor incoming turističke agencije (turoperator specijalizovan za tržište Kine) Fly Montenegro Travel  (januar 2016 - mart 2017), a od 2017. do oktobra 2022. obavljala je poslove poslovnog savjetnika za firmu Montell d.o.o Cetinje. U oblasti poslovnog savjetovanja implementirala je sisteme i standarde u crnogorske poslovne subjekte različitih privrednih grana.

 Ostalo iskustvo

Sertifikovana je za provjerivača za ISO standarde (ISO 9001:2015; ISO 14001:2015); andragoški osposobljena za obrazovanje za odrasle i član je komisije kao istaknuti stručnjak za odabir kadrova u Upravi za kadrove Crne Gore.

Od oktobra 2022. postaje članica G100 internacionalne grupe koja okuplja liderke iz poslovnog i akademskog svijeta i imenovana je za predsjedavajuću za turizam i ugostiteljstvo Crne Gore.

Sama ili sa saradnicima objavila je naučne i stručne radove u međunarodnim i domaćim časopisima, te na međunarodnim i domaćim kongresima, konferencijama i simpozijumima, među kojima su radovi na referentnim međunarodnim bazama SSCI i SCOPUS

Više od deceniju je angažovana kao profesorica na predmetima iz oblasti menadžmenta u turizmu na Fakultetu za biznis i turizam u Budvi.

Olivera Popović rođena 1975. u NikšićuMajka je dva dječaka. Aktivno govori engleski jezik.

Kontakt

Doc.dr Olivera Popović

v.d. generalne direktorice Direktorata za investicije i razvoj konkurentnosti u turizmu
Adresa:
Rimski trg 46