Dvanaesti sastanak Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost

22. mart 2023.-23. mart 2023.
09:00h
Stara zgrada Vlade, ul. Jovana Tomaševića 2

Dvanaesti sastanak Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost između predstavnika Crne Gore i Evropske komisije održaće se 22. i 23. marta 2023. u Podgorici, u hibridnom formatu.

Sastanak će otvoriti, sa crnogorske strane, koordinatorka radom Ministarstva evropskih poslova, ministarka Ana Novaković Đurović, a u ime Evropske komisije, šef Jedinice D2 za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom Direktoratu za susjedstvo i pregovore o proširenju Majkl Miler.

Tokom dvodnevnog sastanka biće predstavljen napredak koji je Crna Gora ostvarila u jačanju vladavine prava, kao ključnoj oblasti u pristupnim pregovorima.

Crnogorska strana će predstaviti rezultate ostvarene od prethodnog sastanka Pododobora koji je održan u februaru 2022. godine, u dijelu nivoa usklađenosti zakonodavnog i institucionalnog okvira sa standardima EU u oblasti vladavine prava.

Posebna pažnja tokom sastanka biće posvećena razmatranju konkretnih rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, borbi protiv pranja novca i borbi protiv trgovine ljudima. Takođe, biće predstavljene aktivnosti preduzete u oblasti pravosuđa i temeljnih prava, kao i u drugim oblastima od značaja u okviru poglavlja 23 i 24.

Sastanak će se održati u staroj zgradi Vlade (ul. Jovana Tomaševića).

Mediji mogu snimiti/pratiti uvodna izlaganja Novaković Đurović i Milera u srijedu 22. marta, s početkom u 9.00 sati.

Nakon sastanka, biće objavljeno saopštenje za javnost.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?