Generalni sekretar Vlade Dragoljub Nikolić razgovarao sa predstavnicima Delegacije EU i UNDP-a u Crnoj Gori

Objavljeno: 24.04.2024. 12:35 Autor: Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore

Generalni sekretar Vlade mr Dragoljub Nikolić sastao se sa šefom Sektora za saradnju u Delegaciji EU u Crnoj Gori Ingveom Engstromom, stalnom predstavnicom Programa ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori Ekaterinom Paniklovom i ministarkom evropskih poslova Maidom Gorčević sa kojima je razgovarao o mogućnostima saradnje i podrške Reformskoj agendi u skladu sa zahtjevima Plana rasta za Zapadni Balkan.

Generalni sekretar Vlade je istakao da je namjera ove Vlade da unapređuje kapacitete kako bi pružili snažan oslonac svim važnim procesima na putu ka EU i ostvarenju ciljeva održivog razvoja.

Na sastanku je ocijenjeno da je Crna Gora država sa kojom se ozbiljno razgovara o svim pitanjima vezano za integracije i da kao takva predstavlja primjer i svijetlu tačku u regionu.

Ohrabren sam jer vidim jaku posvećenost reformskom procesu i sveobuhvatan pristup reformskim procesima u Crnoj Gori, istakao je šef Sektora za saradnju u Delegaciji EU u Crnoj Gori Ingve Engstrom.

Stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori Ekatarina Paniklova istakla je  važnost saradnje i pohvalila umrežavanje institucija na čelu sa Generalnim sekretarijatom Vlade.

Sastanku je prisustvovala ministarka evropskih poslova Maida Gorčević i zamjenica generalnog sekretara Vlade Irena Vućić Popović.

Dragoljub Nikolić - predstavnici Delegacije EU i UNDP-a u Crnoj Gori
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?