Nik Gjeloshaj

ministar ekonomskog razvoja

Nik Gjeloshaj je rođen 12. novembra 1979. godine u Podgorici. Osnovnu i srednju školu završio je u Tuzima, a studije na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Prištini – Viša pedagoška škola, smjer Matematika.

Radio je u osnovnoj i srednjoj školi u Tuzima tri godine. Od svoje 20 godine se bavi preduzetništvom, a prvi biznis koji je pokrenuo je i prvi internet kafe u Crnoj Gori, otvoren u Tuzima 2000. godine. Svoje preduzetničke inicijative je nastavio u nekoliko kompanija u sektoru inovacija aktuelnih u tom vremenu, u telekomunikacijama u sektoru VoIP tehnologije, a zatim u sektoru internet servisa. Osim preduzetništva u Crnoj Gori, dugi niz godina je radio kao konsultant za kompanije iz inostranstva, pretežno iz regiona i Zapadne Evrope, a jedno vrijeme i za čuvenu kompaniju Net2Phone iz Amerike. 

I pored političkog angažovanja, nastavio je i dalje da pruža konsultantske usluge za kompanije iz inostranstva kao ekspert za telekomunikacije.

Pohađao je veliki broj seminara i konferencija u oblasti telekomunikacija, a u prethodnih 20 godina bio je učesnik na preko 100 međunarodnih događaja koji su organizovani za edukaciju i obuku u sektoru telekomunikacija.

Posjeduje veliki broj certifikata Cisco akademije za završene obuke.

Osim angažmana u privatnom sektoru, obavljao je i sljedeće javne funkcije: odbornik u Skupštini opštine Tuzi, odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorica, generalni direktor u Ministarstvu prosvjete, državni sekretar u Ministarstvu javne uprave, izabran je za poslanika u tri saziva Skupštine i za predsjednika opštine Tuzi.

Oženjen je i otac četvoro djece.