„Internship“ programi (NTP/FIMIP) finansirani od strane STO-a, rok za podnošenje aplikacija je 26. avgust 2021. godine

Objavljeno: 16.07.2021. 08:29 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Svjetska trgovinska organizacija, u saradnji sa Holandskim programom obuka (Netherlands Trainee Programme- NTP) i Francusko-irskim programom stažiranja (French-Irish Mission Inernship Programme – FIMIP), poziva zainteresovane kandidate da se prijave na programe namjenjene jačanju ekonomskog i društvenog razvoja u zemljama koje su u razvoju, manje razvijenim zemljama, kao i zemljama sa niskim prihodima. 

Programi stažiranja i obuke će trajati do 10 mjeseci, s početkom u martu 2022. godine, čime se učesnicima programa pruža mogućnost direktnog učešća u radu Svjetske trgovinske organizacije u Ženevi.

Države učesnice mogu dostaviti maksimalno tri kandidature za ova dva programa, a rok za podnošenje aplikacija  je 26. avgust 2021. godine, kako bi kompletna dokumentacija bila dostavljena Sekretarijatu STO do 31. avgusta 2021. godine.

Aplikaciju za učešće na navedenom programu možete ispuniti na sljedećem linku: https://wto.formstack.com/forms/internshipprogrammes2022, nakon čega je neophodno isti proslijediti na sljedeće adrese: stanica.andjic@mfa.gov.me, goran.scepanovic@mfa.gov.me i aida.salagic@mek.gov.me .

Napominjemo da je za FIMIP program neophodno obezbjediti pismo podrške Misije.

Više detalja o navedenim programima, kao i detalje za podnošenje aplikacije možete pronaći ovdje.  

Dokumenta

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?