Joković - Tanasković: Dalje unapređenje izuzetne i prijateljske saradnje Crne Gore i Srbije u sektoru poljoprivrede i prehrambene sigurnosti

Objavljeno: 16.12.2022. 13:04 Autor: Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković započeo je dvodnevnu zvaničnu posjetu Republici Srbiji. Potpredsjednik Joković je danas u Beogradu imao sastanak sa Jelenom Tanasković, ministarkom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Srbije.

U srdačnoj i prijateljskoj atmosferi dvoje ministara razmijenili su predloge o daljem unapređivanju bilateralnih odnosa u oblastima koje pripadaju nadležnostima dva ministarstva, a posebno u oblasti poljoprivrede. Konstatovano je da će izuzetna saradnja koja je uspostavljena u prethodnom periodu biti nastavljena i dalje razvijana.

Ministarka Tanasković je poručila da će u slučaju moguće krize hrane Crna Gora imati privilegovan pristup garantovanim zalihama osnovnih životnih namirnica za period od šest mjeseci po istim uslovima koji važe za srpsko tržište i za tržište država Otvorenog Balkana.

Joković - Tanasković

Dogovoreno je i da se preduzmu koraci ka liberalizaciji izvoza sirovog mlijeka ka Crnoj Gori počev od 1. januara 2023. godine.

Posebni segment razgovora odnosio se na dalje perspektive razvoja regionalne inicijative Otvoreni Balkan i koristi koje bi Crna Gora mogla da ima u slučaju da pristupi Otvorenom Balkanu.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?