Konferencija međunarodnih učesnika Expo 2025 Osaka

Objavljeno: 15.11.2023. 13:13 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja Jovana Krunić i Ljubiša Pavićević učestvovali su na Konferenciji međunarodnih učesnika Expo 2025 Osaka koja se održala u Osaki 14. i 15. novembra 2023. u organizaciji Asocijacije za Svjetsku izložbu Expo 2025.

Expo 2025

Na konferenciji koja je po prvi put organizovana za sve države učesnice koje se predstavljaju u različitim tipovima paviljona, dobijene su smjernice za sprovođenje pripremnih aktivnosti u vezi izgradnje izložbenog prostora, logistike i ostalih operativnih procedura koje je neophodno sprovesti tokom pripreme i realizacije učešća na Expo 2025 Osaka.

Tom prilikom, predstavnici Asocijacije za Svjetsku izložbu Expo 2025 i BIE (Bureau Internatioanal des Expositions) zvanično su uručili potpisani Ugovor o učešću Crne Gore na Svjetskoj izložbi Expo 2025 Osaka, Kansai, Japan V.D. generalnoj direktorici Direktorata za međunarodnu trgovinsku i ekonomsku saradnju Jovani Krunić, čime su se formalno stekli uslovi za organizaciju dalje pripreme učešća.

Crna Gora će se predstaviti u okviru paviljona tip C, u kojem će izložbeni prostor takođe imati i Gabon, Panama, San Marino, Slovenija, Urugvaj i Hrvatska, koji su preliminarno potvrdili učešće u ovom paviljonu.

Expo 2025

Takođe, na marginama konferencije upriličen je niz tematskih sastanaka sa predstavnicima Organizatora i kao i poseban operativni sastanak sa državama učesnicama iz paviljona tipa C.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?