Kontrola kvaliteta temelj za obezbjeđivanje najviših standarda zdravstvene zaštite

Objavljeno: 15.11.2023. 14:35 Autor: PR Služba Ministarstva zdravlja

Dr Šimun:Kontrola kvaliteta u zdravstvenom sistemu temelj za obezbjeđivanje najviših standarda zdravstvene zaštite

Kontrola kvaliteta u zdravstvenom sistemu  nije samo administrativna obaveza, već temelj na kome gradimo povjerenje pacijenata i obezbjeđujemo najviši standard zdravstvene zaštite, kazao je ministar zdravlja dr Vojislav Šimun na sastanku sa ekspertima za sprovođenje poslednje faze projekta  ''Podrška Ministarstvu zdravlja Crne Gore u kreiranju sistema kontrole kvaliteta''


Tokom susreta sa ekspertima iz Fransuskeu ovoj oblasti  Daniel Bouqetom i Dr Anne-Stéphanie Mougeot ministar je zahvalio na stručnoj pomoći i ekspertizi koje su kroz prethodne dvije faze projekta sprovedene u okviru zdravstvenog sistema.

'' Kroz ovaj projekat radimo na stvaranju sistema koji ne samo da prati već kontinuirano unapređuje kvalitet zdravstvenih usluga.To je ključno kako bi se osiguralo da svaki pacijent dobije najbolju moguću njegu i da zdravstveni radnici imaju neophodne alate i resurse za bavljenje medicinom zasnovanom na dokazima'' poručio je dr Šimun.

On je kazao da su sastanci sa predstavnicima IT sektora u drugoj fazi ovog projekta odigrali ključnu ulogu u mapiranju oblasti kojima je potrebno unapređivanje.

''Značaj digitalnih tehnologija u sistemu kontrole kvaliteta poseban su instrument u preciznom praćenju i upravljanju kvalitetom, koji obezbjeđuju snažan okvir za stalno unapređenje i efikasniji, transparentniji te odgovorniji zdravstveni sistem'' kazao je ministar.

Dr Šimun je kazao i kako ovaj projekat predstavlja značajan korak u naporima zdravstvenih vlasti na uspostavljanju visokokvalitetne zdravstvene zaštite za sve građane Crne Gore.

Na današnjem sastanku , pored ministra zdravlja, dr Šimuna, prisustvovale su državne sekretarke, doc dr Milena Cojić i Mirjana Vlahović Andrijašević  sa saradnicima..

Eksperti iz Francuske boraviće u naredne dvije sedmice u Crnoj Gori, tokom kojih će imati sastanke sa predstavnicima institucija koje su dio zdravstvenog sistema.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/1 Foto: PR Služba Ministarstva zdravlja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?