Krivokapić - Cvijanović: Uklanjamo barijere za bolju saradnju zemalja regiona

Objavljeno: 25.05.2021. 08:22 Autor: Kabinet predsjednika Vlade

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić, u okviru službene posjete BiH, sastao se sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Premijer Krivokapić je istakao da je cilj Crne Gore intenziviranje projekata iz domena saobraćajne infrastrukture sa zemljama regiona i u tom kontekstu ukazao na  značaj izgradnje puta između Foče i Šćepan Polja, koji će dijelom finasirati Evropska unija. On je najavio pretvaranje četiri granična prelaza sa BiH u integralne prelaze. „Naš cilj je da uklanjamo barijere i da doprinosimo sve boljim odnosima u regionu“, istakao je premijer.

Predsjednica Cvijanović upoznala je premijera Krivokapića sa političkom situacijom i postignućima tamošnje vlasti, te ukazala na značaj ukidanja putarine na dijelu saobraćajnice Meljine – Petijevići između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji. U tom kontekstu, još jednom je ukazano na značaj regionalnog pristupa i saradnje, posebno u dijelu otvaranja granica što će značajno doprinijeti ekonomskom oporavku i uspješnosti predstojeće turističke sezone. Premijer Krivokapić i predsjednica Cvijanović naglasili su da pandemiju drže pod kontrolom.

Premijer Krivokapić je poručio da je Crna Gora spremna za turističku sezonu i pozvao građane Republike Srpske da ljetuju u Crnoj Gori.

Zdravko Krivokapić - Željka Cvijanović - kadrovi
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?