Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Leitner pisao premijeru: Zahvaljujem na Vašoj podršci za realizaciju projekta žičare Kotor-Lovćen

Objavljeno: 13.05.2023. 11:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlada Crne Gore

Martin Leitner predstavnik kompanije “Leitner” partner na projektu žičare Kotor- Lovćen, u obraćanju upućenom predsjedniku Vlade dr Dritanu Abazoviću izrazio zadovoljstvo zbog skorog puštanja u rad žičare Kotor - Lovćen.

“Detaljno sam informisan o ključnoj podršci Vlade Crne Gore, posebno Vas lično, u razvoju našeg zajedničkog projekta - izgradnje žičare Kotor - Lovćen. Zahvaljujem Vam na tome” istakao je Leitner u obraćanju.

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom što će, zajedno sa premijerom, 13. jula, na Dan državnosti Crne Gore pustiti žičaru u rad.

Podsjećamo, projekat žičare se realizuje u sklopu privatno-javnog partnerstva između Vlade Crne Gore i konzorcijuma kojeg čine podgorička firma „Novi Volvoks“ i italijanska kompanija „Leitner“.

Žičara će biti duga oko 3.900 metara, početna stanica biće na lokalitetu Dub, u Kotoru, a do Lovćena će se stizati za 11 minuta.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?