Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Mađarska donirala Crnoj Gori preko 10 hiljada PCR testova

Objavljeno: 15.03.2021. 09:05

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović  primila je danas u ime zdravstvenog sistema donaciju Mađarske ambasade od preko 10 hiljada PCR testova, koji se koriste za dokazivanje prisustva virusa COVID-19.

Donaciju je u Institutu za javno zdravlje ministarki dr Borovinić Bojović uručio ambasador Mađarske u Crnoj Gori Jožef Neđeši.

Ministarka zdravlja je prilikom uručenja donacije istakla da je Mađarska, kao i mnogo puta do sada i ovoga puta pokazala visok stepen solidarnosti, koji je još jednom potvrdio tradicionalno prijateljske odnose dvije države.

- Danas je stiglo 10 088 PCR testova, donacije Mađarske Crnoj Gori. Želim da se zahvalim Mađarskoj, kao i svim njenim građanima, Vladi i posebno gospodinu ambasadoru, sa kojim smo i do sada više puta imali slične susrete, a vjerujem da će ih biti i u danima koji dolaze, kazala je ministarka zdravlja.

Ambasador Neđeši je ponovio da su odnosi između Mađarske i Crne Gore prijateljski i iskreni.

- Mađarska na Crnu Goru gleda kao na prijateljsku zemlju, strateškog partnera i saveznika u NATO-u. Mađarska nije velika sila, ali mi znamo što znači pomagati i što znači dobiti podršku i pomoć, kazao je mađarski ambasador i podsjetio da je Mađarska u maju prošle godine donirala Crnoj Gori medicinsku zaštitnu opremu.

- Mađarska Vlada je prije dva dana donijela odluku da se Crnoj Gori donira 10 hiljada PCR testova, a spremni smo i da pružimo svoje vazdušne kapacitete za transport vakcina iz Kine u Crnu Goru, naglasio je ambasador Neđeši.Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?