Crna Gora čvrsto stoji uz Ukrajinu, imamo snažnu emociju prema patnji ukrajinskog naroda

Objavljeno: 06.05.2022. 14:30 Autor: Ministarstvo vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić razgovarao je danas sa otpravnicom poslova Ambasade Ukrajine Natalijom Fijalkom.

Na sastanku je šef diplomatije prenio jasnu podršku Vlade Crne Gore Ukrajini, kao i njenoj borbi za teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost, protiv brutalne agresije, koja je, kako je rekao, posebno bolna za sve nas koji pripadamo grupi slovenskih naroda.

Podsjetio je da je još 2014. godine dao podršku Ukrajini tokom pregovora sa ruskom stranom, kada se dogodila aneksija Krima, navodeći da je pouka za sve nas da je neriješavanje problema dovelo do brutalne agresije, razaranja, ogromnog broja nevinih žrtava i rata koji nas je podsjetio da zlo ne miruje.

Ministar Krivokapić je kazao da Crna Gora dobro razumije ukrajinski narod, ističući bliskost sudbina dva naroda sa velikim susjedima. Dodao je da će pomoć nove Vlade Ukrajini biti sve veća, te da je u toku priprema realizacije svih paketa sankcija, od čega je operativno tri, a uskoro će biti svih šest.

Kao u svakoj velikoj istorijskoj stvari, nije riječ samo o politici i pragmi. Mnogo više od toga je osjećaj zajedničkih vrijednosti i snažna emocija prema patnji ukrajinskog naroda – poručio je šef crnogorske diplomatije.

Zajednički je ocijenjeno da će prijateljski odnosi dvije države biti dodatno unaprijeđeni tokom mandata ministra Krivokapića.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?