Ministar Krivokapić i Santander: Crna Gora da bude svjetionik za djecu

Objavljeno: 21.06.2022. 07:15 Autor: Ministarstvo vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić sastao se sa šefom Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori, Huanom Santanderom.

Tokom susreta, šef crnogorske diplomatije pohvalio je partnerski odnos sa UNICEF-om, koji odlikuje kontinuirana podrška nacionalnim institucijama u osnaživanju i zaštiti dječijih prava.

Zajednički je ocijenjeno kako nova Vlada Crne Gore predstavlja svjetionik za djecu, budući da su djeca visoko među prioritetima Vlade i premijera, te da je potrebno nastaviti predan rad koji će donijeti konkretne rezultate na unapređenju prava djeteta, čemu će doprinijeti i novi usaglašeni Program saradnje Vlade i UNICEF-a za period 2023-2027. godine. 

Krivokapić - Santander

Kao dio institucionalnog utemeljenja, koji koincidira sa ciljevima UNICEF-a, sagovornici su se podsjetili dostignuća tadašnjeg predsjednika Skupštine Krivokapića, za čije vrijeme su uspostavljeni Otvoreni parlament, Dječiji parlament, Demokratske radionice, kao i programi stažiranja za NVO sektor, koji predstavljaju zalog za očuvanje ljudskog kapitala.

Ministar Krivokapić je kazao da će Crna Gora tokom predsjedavanja Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), kao i kroz rad u Savjetu UN za ljudska prava, aktivno promovisati ključne vrijednosti dječijih prava.

Na toj liniji, istaknut je značaj zaštite djece od nasilja i svih oblika eksploatacije, obezbjeđivanja kvalitetnog i inkluzivnog obrazovanja za svu djecu, kao i osnaživanja mladih i adolescenata, medija i nevladinog sektora.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?