Ministar Martinović i ambasadorka Marsela: Ogromna šansa za saradnju Crne Gore i Italije

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović, sastao se sa ambasadorkom Republike Italije u Crnoj Gori, NJ. E. Andreinom Marselom.

Martinović je zahvalio na posjeti i želji Ambasade za povezivanje dvije zemlje i apostrofirao značaj u pogledu turističke ponude između Crne Gore i Italije.

On je istakao i značaj otvaranja nove avio linije između Crne Gore i Italije, od strane Air Montenegro.

Napomenuo je i doprinos Italije u pogledu zatvaranja Poglavlja 27, bez čijeg ispunjena nema evropskog puta i naglasio da se mora naći balans između privrednih i ekoloških projekata, a sve u cilju ispunjena standarda koji dolaze iz Brisela.

Ministar Martinović je istakao završetak Eko zagrade u Podgorici, koja bi trebalo da bude završena sredinom decembra, i za koju se nada da će je zajednički otvoriti sa Ambasadom Italije.

U samom zaključku ministar je još jednom zahvalio na posjeti i poručio da vidi ogromnu šansu za saradnju između Crne Gore i Italije na polju turizma i ekologije, a koju dvije zemlje ne smiju da propuste.

Martinović je naglasio da će uradite sve kako bi se dvije zemlje povezale, a italijanskim kompanijama, ekspertima, turističkim poslenicima poručio da su i više nego dobro došli u našu zemlju.

Ambasadorka Marsela istakla je zadovoljstvo zbog formiranja 44. Vlade Crne Gore i naglasila potrebu za povezivanjem dvije zemlje u oblasti turizma i ekologije.

Podržala je uspostavljanje avio linije između Crne Gore i Italije, odnosno direktnog leta između Rima i Podgorice  i poručila da će u okviru svojih nadležnosti pomoći kako bi, čekajući ljetnju sezonu, imali već određeni broj prodatih paketa preko njihovih turstičkih agencija.

Saglasna je sa ministrom Martinovićem o potrebi Italije u zatvaranju poglavlja 27, ali i u organizovanju sastanaka na kojem bi se pronašli i ustanovili modaliteti podrške.

Na kraju je zahvalila ministru Martinoviću na gostoprimstvu i izrazila uvjerenje da će sve o čemu su razgovarali biti i postignuto.

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?