Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Milatović posjetio privrednike i mlade preduzetnike u Bijelom Polju

Objavljeno: 08.10.2021. 15:45 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović boravio je danas sa saradnicima na sjeveru Crne Gore gdje je obišao više kompanija i sastao se sa privrednicima koji posluju na teritoriji Opštine Bijelo Polje, kao i sa mladim preduzetnicima i predstavnicima NVO MMNE. 

Tom prilikom, ministar se upoznao sa izazovima sa kojima se suočavaju i predstavio plan Vlade „Evropa sad“ , ali i ostalu podršku i podsticajne mjere koje Vlada pruža kako bi unaprijedila poslovni ambijent i razvila sjever Crne Gore.

Jakov Milatović- sastanak Bijelo Polje

„Drago mi je što vidim da Bijelo Polje ima dosta uspješnih privrednika koji zapošljavaju veliki broj ljudi sa sjevera i žele da se unapređuju i razvijaju, uprkos činjenici da je sjever godinama bio zapostavljen i da je izvjestan broj građana napustio Crnu Goru.  Vlada radi sve kako bi kreirala povoljan poslovni ambijent i adekvatnu investicionu klimu za kompanije koja posluju na sjeveru i podstakne razvoj novog biznisa i otvaranje novih radnih mjesta.  U tom cilju radimo na stvaranju uslova koji će obezbijediti podizanje konkurentnosti naše privrede” kazao je ministar i dodao da će se osnivanjem Kreditno garantnog fonda dati novi podsticaj privredi kroz pristup povoljnim finansijskim sredstvima. 

„Naš prioritet je da razvijamo sjever kako bi uskoro postao bolje mjesto za život i rad!“

U razgovoru sa mladim preduzetnicima, ministar je naglasio da je „Fokus Vlade na mladima, njihovom obrazovanju i zadržavanju u Crnoj Gori koja će im pružiti uslove za dostojanstven život i rad. Podržaćemo svaku dobru i zdravu ideju, pogotovo kada dolazi od mladih, obrazovanih ljudi“.

Milatović se osvrnuo na  reformski plan „Evropa sad“ i naglasio da je ovo samo početak mjera koje će Vlada sprovesti u cilju podizanja životnog standarda građana Crne Gore, sa posebnim naglaskom na mlade.  „U godini socijalne pravde povećana je minimalna zarada na 250e, a naredne godine planiramo povećanje na 450e, sve u cilju dodatnog rasta privrede i dostojanstvenih zarada radnika“, rekao je ministar.

Obilazak Bijelo Polje

Privrednici i mladi preduzetnici su izrazili zadovoljstvo posjetom ministra i podržali reforme koje donosi plan „Evropa sad“, ističući da ih raduje činjenica što se napokon kreće sa razvojem sjevera i omogućava oživljavanje investicija koje će rezultirati povećanim brojem zapošljavanja na sjeveru.

Foto i video materijal 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?