Ministar rada i socijalnog staranja Adrović se sastao sa Ambasadorom Republike Azerbejdžan Hasijevim

Objavljeno: 15.06.2022. 09:30 Autor: ministrarstvo rada i socijalnog staranja

Ministar rada i socijalnog staranja Crne Gore Admir Adrović primio je danas ambasadora Republike Azerbejdžan Kamila Hasijeva i tom prilikom istakao da su odnosi dvije države na visokom nivou, posebno u oblastima za koje je nadležno ovo ministarstvo.

Ministar je dodao da je broj stranih investitora u našoj zemlji iz godine u godinu sve veći, da značajan broj njih dolazi iz Republike Azerbejdžan i da će Crna Gora ostati otvorena prema kredibilnim investitorima. Ministar je ponovio je da je strateško opredjeljenje Crne Gore učlanjenje u EU.

Ministar je naglasio da je otvoren za svaku vrstu saradnje između dvije zemlje kada je u pitanju oblast rada i socijane politike, podsjećajući da je sporazum između dva ministarstva potpisan 2017. godine, ali je bio validan do 2019. godine, te ga je neophodno obnoviti. Takođe, ministar je izrazio želju da se sastane sa azerbejdžanskim kolegom zaduženim za oblast rada i socijalnog staranja, sa kojim bi razmijenio iskustva, nakon čega bi se krenulo u neke nove zajedničke aktivnosti.

Amabasador Hasijev je rekao da su Crna Gora i Azerbejdžan oduvijek bile prijateljske zemlje, da su odnosi na nivou dva ministarstva i države odlični, ali da žele da prošire saradnju, posebno u oblasti rada međunarodnih komisija koje se bave ekonomskim pitanjima, gdje bi, kako je ocijenio, učešće predstavnika Ministarstva rada i socijalnog staranja naše države bilo posebno značajno. 

Posebno su zainteresovani za saradnju i rješavanje posljedica izazvanih pandemijom virusa COVID-19 i pronalaženje adekvatnih rješenja kada je riječ o posljedicama izazvanih krizom u Ukrajini, a sve u cilju obnove ekonomske dinamike.

Ministar Adrović i ambasador Hasijev su zaključili da bi trebalo oživjeti saradnju između dvije zemlje kada je riječ o oblastima zapošljavanja, socijalne politike i zaštite ranjivih kategorija stanovništva, jer Crna Gora i Azerbejdžan imaju dosta prostora za unapređenje saradnje na dobrobit budućih generacija.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?