Ministar Radulović u Luksemburgu: Crna Gora cijeni posvećenost naše dijaspore matici

Objavljeno: 19.07.2021. 09:00 Autor: MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA CRNE GORE

Tokom radne posjete Vojvodstvu Luksemburg gdje je prisustvovao proslavi Dana državnosti Crne Gore, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sastao se sa predstavnicima crnogorske dijaspore gdje je poručio da Crna Gora „bez izuzetka, podjednako pripada svima“ i posmatra sve svoje građane kao nemjerljivo bogatstvo.

Ministar Radulović istakao je snažnu opredijeljenost Vlade da njeguje odnose sa iseljenicima. On je rekao da je naša dijaspora veoma aktivna i kontinuirano pruža pomoć Crnoj Gori, poručivši da je taj doprinos matici jako važan i da Crna Gora cijeni svaki gest.

On je izrazio spremnost i otvorenost Ministarstva vanjskih poslova da razvija međusobno razumijevanje kroz komunikaciju sa dijasporom o svim važnim pitanjima. Takođe, istakao je želju da naša diplomatsko-konzularna predstavništva u svijetu budu dom i mjesto koje će sabirati naš identitet, kulturu, tradiciju, jezik i običaje.

On je pozvao predstavnike crnogorskih iseljenika da krajem mjeseca dođu u Bijelo Polje na manifestaciju “Dani dijaspore” i tako uveličaju ovaj događaj svojim prisustvom.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?