Ministar Šćekić ugostio ambasadorku Italije

Objavljeno: 19.01.2023. 06:51 Autor: PR Služba Ministarstva zdravlja

Italija podržava napore crnogorskih vlasti ka unapređenju zdravstvenog sistema

Italija snažno podržava napore crnogorskih zdravstvenih vlasti da zdravstveni sistem i zdravstvenu zaštitu građana konstantno unapređuje s ciljem podizanja kvaliteta i komfora za pacijente, ali i zaposlene u zdravstvenom sistemu Crne Gore, saopšteno je tokom sastanka ministra zdravlja Dragoslava Šćekića i ambasadorke Italije u Crnoj Gori Andreine Marsele.

Ministar je čestitao mandat naimenovanoj amasadorki Italije  i poželio uspjeh u diplomatskoj misiji uz zahvalnost na ponuđenoj podršci da sistem zdravstva u Crnoj Gori dobije pomoć najboljih praksi iz Italije.

''Period COVID pandemije ukazao je svim zdravstvenim sistemima na slabosti koje moramo prevazilaziti kako nas eventualno novi javnozdravstveni izazovi ne bi zatekli nespremne. Kada ka tom cilju nastupamo zajedno i solidarno veće su šanse da prevaziđamo nedostatke i budemo odgovorni prema građanima i obezbijedimo im dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu'', kazao je Šćekić.

On je ambasadorku Marsele upoznao sa najznačajnijim projektima koji se sporovode u sistemu zdravstva a koji podrazumijevaju infrastrukturna, tehničko-tehnološka, ali i kadrovska unapređenja.

Ambasadorka Italije zahvalila je ministru na srdačnom susretu i kako je kazala,''iscrpnom i sveobuhvatnom izvještaju o stanju u crnogorskom zdravstvenom sistemu, kao i naporima zdravstvenih poslenika u suzbijanju COVID pandemije ali i naporima kojima se pokušava podići imunizacija MMR vakcinom kako bi se zaštitilo zdravlje najmlađih''.

Sastanku u Ministarstvu zdravlja prisustvovao je i državni sekretar Vladimir Obradović, koji je ambasadorku Marsele informisao o nedavnoj posjeti crnogorske delegacije Institutu Superiore di Sanita u Rimu gdje je sa predstavnicima crnogorskog Instituta za javno zdravlje razgovarano o saradnji i kreiranju javnozdravstvenih politika dvije zemlje.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?