Ministar Stijović u radnoj posjeti Mađarskoj na otvaranju poljoprivrednog sajma OMEK 2021

Objavljeno: 07.10.2021. 14:40 Autor: Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Aleksandar Stijović je u okviru radne posjete Mađarskoj, na poziv ministra poljoprivrede Mađarske dr Ištvana Nađa, 7. oktobra prisustvovao otvaranju sajma poljoprivrede OMEK 2021, nakon čega je bio gost ministra na tradicionalnoj izložbi svijeta lova i prirode pod nazivom “Jedno sa prirodom”.

Tokom sajma održan je poljoprivredni kongres na kome su učestvovali visoki predstavnici međunarodnih institucija, ministri poljoprivrede i delegati zemalja EU.

U okviru posjete upriličen je i radni bileteralni sastanak ministra Stijovića sa ministrom Nađom, na kojem su resorni ministri razgovarali o saradnji Crne Gore i Mađarske u oblastima poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Cilj sastanka je uspostavljanje bolje saradnje u oblasti poljoprivrede, trgovine hranom i žitaricama i pronalaženje zajedničkog odgovora na aktuelno stanje na tržištu žitarica i stočne hrane koje pogađa sektor stočarstva u čitavoj Evropi.

Ministri su se u saglasili da će u okviru sporazuma o ekonomskoj saradnji inicirati formiranje zajedničke komisije za saradnju u oblasti poljoprivrede, lovstva i vodoprivrede.

U sklopu radne posjete, ministar Stijović će posjetiti FAO kancelariju u Mađarskoj gde će sa menadžmentom razgovorati o projektnim aktivnostima u Crnoj Gori.

Poseban fokus tokom posjete Mađarskoj će biti razgovori sa investitorima koji su izrazili interesovanje za otvaranje fabrika i pogona u Crnoj Gori, u oblastima finalizacije proizvoda drvne industrije, proizvodnje bioetanola i pakovanja i izvoza ljekovitog bilja.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?