Dr Vojislav Šimun

Ministar zdravlja

Dr Vojislav Šimun rođen je 23. avgusta 1988. godine u Podgorici gdje je završio Osnovnu školu ,,Štampar Makarije” kao đak generacije, a potom gimnaziju ,,Slobodan Škerović”, prirodno- matematičkog smjera, kao dobitnik diplome ,,Luča A”. Pobjednik regionalnog i republičkog takmičenja iz oblasti hemije.

Medicinski fakultet završio u Podgorici 2013. godine, kao jedan od najboljih studenata generacije sa prosjecnom ocjenom 9,44.

U više navrata nagrađivan poveljama kao student sa visokim prosjekom od strane Medicinskog fakulteta u Podgorici. Dobitnik stipendije Vlade Crne Gore za talentovane studente, četiri godine konsekutivno.

Specijalizirao iz oblasti ginekologije i akušerstva 2021. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu sa najvišom ocjenom.

Od početka profesionalne karijere zaposlen na Klinici za Ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Crne Gore gdje je radio kao ginekolog-akušer.

Završio napredni nivo škole ultrazvuka iz oblasti fetalne medicine na Ginekolosko akuserskoj klinici Kliničkog centra Srbije.

Doktorand na Medicinskom Fakultetu UCG od oktobra 2021. godine.

Govori tečno engleski jezik.

Objavio, za sada, kao koautor 3 stručna rada iz oblasti ginekologije.

Učesnik više kongresa i stručnih skupova iz oblasti ginekologije i akušerstva. Bio jedan od predavača u okviru kontinuirane medicinske edukacije u okviru programa Cezane KCCG.

Ministar zdravlja u Vladi Crne Gore od 31.oktobra 2023.

Oženjen, otac djevojčice.