Ministarka Nišić i potpredsjednik Vlade Šćekić posjetili JU Dječji dom ,,Mladost” – Bijela

Objavljeno: 21.11.2023. 11:53 Autor: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić i potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić posjetili su JU Dječji dom „Mladost” - Bijela.

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić istakla je da cijeni požrtvovanost osoblja i velike napore koje ulažu u radu sa štićenicima.

Dom će u narednom periodu imati punu podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja i Vlade Crne Gore. Zajedničkim naporima radićemo na jačanju kadrovskih kapaciteta u ustanovi, poboljšanju njihovog položaja kako bi se na što kvalitetniji način pružale usluge šticenicima. Dječji dom „Mladost” u Bijeloj planira da razvije Centar za hraniteljstvo, što je predviđeno planom transformacije, a na čemu se već radi uz punu podršku ovog resora, istakla je ministarka Naida Nišić.

Ministarka Nišić i potpredsjednik Vlade Šćekić posjetili JU Dječji dom ,,Mladost” – Bijela

Potpredsjednk Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić je izrazio zadovoljstvo što je baš na ovako važan dan, Svjetski dan djeteta, imao priliku da posjeti ovu ustanovu, da se upozna sa njenim radom, te i da bude u društvu najmlađih korisnika ustanove i njenih zaposlenih.

Današnja posjeta Domu „Mladost” - Bijela, jedan je od načina da ukažemo gdje je pažnja najpotrebnija. Spreman sam da sa resornom ministarkom gđom Nišić, dam punu podršku u rješavanju svih problema sa kojima se Dom kao institucija suočava. Želim da sa pozicije potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade dam doprinos u pronalaženju modaliteta u sprečavanju odliva kadra iz ove ustanove, koji je trenutni problem i da zajedničkim snagama pomognemo da djeca ovog doma izađu na pravi put, istakao je potpredsjenik Vlade Dragoslav Šćekić.

Direktorica Doma „Mladost” - Bijela, Marela Savić, upoznala je ministarku rada i socijalnog staranja, Naidu Nišić i potpredsjednika Vlade, Dragoslava Šćekića sa prostornim i smještajnim kapacitetima Doma, te istakla da su posljednjih nekoliko godina preduzeti obimni radovi na renoviranju prostorija u kojima djeca borave. Takođe je kazala da djeca u Domu borave u porodičnim grupama, kojih ima ukupno osam i da su raspoređena u skladu sa polom i uzrastom, te da je ovoj ustanovi 2019. godine pripojena i mala grupna zajednica djece sa smetnjama u razvoju u Bijelom Polju.

Ministarka Naida Nišić i potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić, korisnicima Doma su uručili prigodne poklone uz želje da uz igru i druženje upotpune svoj boravak u Domu.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?