Ministarka Nišić se sastala sa predstavnicima NVO Udruženje penzionera Crne Gore

Objavljeno: 01.02.2024. 06:45 Autor: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić, sastala se sa predstavnicima NVO Udruženje penzionera Crne Gore – za život dostojan Čovjeka.

Osvrnuvši se na nedavno usvojene izmjene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO), čije je glavno obilježje januarsko povećanje minimalne penzije na iznos od 450 eura, ministarka Nišić je kazala kako je tom odlukom napravljen prvi u nizu koraka koje će Vlada, odnosno Ministarstvo rada i socijalnog staranja, preduzeti kada je riječ o ovoj kategoriji društva.

Predsjednik NVO Udruženje penzionera Crne Gore, prof. dr Anđelko Lojpur, izrazio je zadovoljsvo i zahvalnost na prilici da ministarku Nišić bliže upozna sa načinom funkcionisanja Udruženja, aktivnostima koje Udruženje planira da sprovede u narednom periodu, te problemima sa kojima se susreću penzioneri.

Ministarka Nišić i predstavnici NVO Udruženje penzionera Crne Gore saglasili su se da je međusektorska saradnja neophodna u cilju sprovođenja reformi, te da će Ministarstvo rada i socijalnog staranja i u budućem periodu nastaviti saradnju sa uduženjima penzionera u cilju poboljšanja materijalnog položaja ove populacije.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?