Ministarka zdravlja primila treću dozu vakcine protiv koronavirusa

Objavljeno: 12.11.2021. 15:48 Autor: PR Služba Ministarstva zdravlja

Ministarka zdravlja primila treću dozu vakcine protiv koronavirusa

Dr Borovinić Bojović: Svi zajedno možemo doprinijeti zaustavljanju širenja zaraze

Ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović, primila je treću, buster dozu vakcine protiv koronavirusa i pozvala građane da se obavezno imunizuju, kako bi, kako je rekla zajedno doprinijeli zaustavljanju širenja zaraze u populaciji.

''Nakon gotovo dvije godine borbe sa pandemijom, danas sa vakcinama, a uz poštovanje epidemioloških mjera možemo svi zajedno da doprinesemo zaustavljanju širenja zaraze.

Ovaj virus je pokazao nevjerovatnu moć mutacije i infektivnost koja na svjetskom nivou naučnoj zajednici predstavlja ogroman izazov kako da zauzmu prednost u odnosu na bolest '' poručila je dr Borovinić Bojović.

Ona je kazala da su vakcine spasile svijet od mnogih zaraznih bolesti te da ne smijemo zaboraviti da su ljudi masovno umirali od tuberkuloze, malih boginja, ali da su nam vakcine omogućile da zaboravimo na tragedije ogromnih razmjera koje su zbog toga zadesile čovječanstvo.

''Planeta se i danas suočava sa istim takvim razmjerama bolesti i smrtnosti zbog COVIDa 19.

Samo je Amerika izgubila oko 700 000 svojih građana - samo je u toj zemlji od ove bolesti umrlo više stanovnika nego što ih ima Crna Gora!

Kao i ostatak svijeta i naša zemlja bije bitku sa opasnim virusom koji je iz zagrljaja svojih najmiljih otrgnuo preko 2000 naših sugrađana.

Naše misli su sa njihovim porodicama, a naši apeli ka svima onima koji i dalje imaju šansu da budu aktivni dio zajednice koji će učestvovati u zaustavljanju širenja zaraze! '' kazala je ministarka.

Dr Borovinić Bojović je dodala da uspjeh u borbi protiv COVID19 infekcije možemo postići samo ako imunizujemo preko 80 posto stanovništva i u ime ljekara i medicinskog osoblja  koji,  kako je rekla, danonoćno bdiju nad posteljama oboljelih, pozvala građane da se vakcinišu.

'' Molim Vas da  pružite šansu životu i vakcinišete se, jer samo tako možemo biti sigurni da ćemo biti brži od virusa i zaustaviti njegovo širenje u populaciji i mogućnost novih mutacija '' poručila je ona.

Epidemiolog u penziji, prof. dr sc. Novica Vujošević pružio je podršku ministarki zdravlja u borbi sa epidemijom i takođe apelovao na građane da se vakcinišu protiv koronavirusa.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/1 Foto: PR Služba Ministarstva zdravlja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?