Ministarstvo poljoprivrede uputilo inicijativu Vladi za dodatnu podršku mljekarima

Objavljeno: 02.06.2021. 17:19 Autor: Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kroz kreiranje razvojnih politika u tekućoj godini pripremilo je agrobudžetske mjere i sunvencije koje će dati razvojnu šansu poljoprivrednoj proizvodnji. Međutim, dok se čeka usvajanje budžeta a onda agrobudžeta, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je u stalnim aktivnostima i kontaktima sa poljoprivrednim proizvođačima tražeći načine da shodno zakonskim procedurama djeluje i pomogne u teškim uslovima i zbog COVID 19. U tom smislu Ministarstvo je reagovalo početkom godine i našlo rješenje za tržišne viškove krompira, gdje je otkupljeno preko 700 000kg. Takođe, u ovom periodu zabilježeno je povećanje cijena određenih imputa u proizvodnji hrane što je prvenstveno otežalo proizvodnju mlijeka.

Kao odgovoran partner Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je uputilo predlog da se finansijski reaguje i pruži pomoć radi prevazilaženja teškoća u ovoj proizvodnji. Poljoprivredni proizvođači koji mlijeko prodaju mljekarama i sirarama kao i oni koji vrše preradu na gazdinstvima, u narednom periodu biće im isplaćena dodatna pomoć u visini iznosa koji odobri i prihvati Ministarstvo finansija odnosno Vlada. Na ovaj način pokazujemo odgovornost, i u najtežim situacijama podržavamo naše poljoprivrednike i domaću proizvodnju.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede takođe, na ovaj način, u ovoj veoma teškoj godini izlazi u susret poljoprivrednim proizvođačima, tako što želi sačuvati crnogorskog poljoprivrednika a na drugi način želi ponuditi crnogorskom tržištu domaće proizvode odličnog kvaliteta.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?