Obavještenje- nabavka veterinarsko medicinskih proizvoda za tretiranje pčela 1

Objavljeno: 03.08.2022. 08:30 Autor: Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede

Obavještavamo registrovane pčelare da će od 03.08.2022. godine moći da nabave regresirane veterinarske ljekove za tretiranje pčela od pčelinjeg krpelja (Varroa destructor) u veterinarskoj ambulanti „ Amv Provita“.

U skladu sa Drugim Javnim pozivom za odabir pravnog lica – veledrogerije koja ima dozvolu za promet veterinarskih ljekova za tretiranje pčelinjih društava od pčelinjeg krpelja (Varroa destructor) za 2022. godinu, odabran je DOO „ Veletex“ koji će distribuirati  veterinarske ljekove za tretiranje pčela preko veterinarske ambulante „ Amv Provita“ iz Danilovgrada.

Utvrđene maloprodajne cijene po odobrenoj cjenovnoj ponudi su: 2,10 EUR sa PDV-om za lijek Apiguard, 2,15 EUR sa PDV-om za lijek ApI Life Var i 4.50 EUR sa PDV-m za Fumitron.

Registrovani pčelari će moći da nabave subvencionisane veterinarske ljekove po cijeni koja mora biti jednistvena tokom realizacije Javnog poziva i iznosiće 30% od utvrđene cijene i to: 0.63 EUR sa PDV- om po jedinici za lijek Apiguard, 0.65 EUR sa PDV- om po jedinici za lijek Api Life Var i 1.35 EUR sa PDV- om po jedinici za lijek Furmitom.

Veterinarska ambulanta po subvencionisanim cijenama može prodati odobrene veterinarske ljekove na sledeći način:

Apiguard 2 pakovanja /pčelinjem društvu,

Api Life Var 2 pakovanja /pčelinjem društvu, 

Furmitom 1 pakovanje /5 pčelinjem društvu.

Javnim pozivom je propisano da prilikom nabavke ljekova pčelar je dužan predati potvrdu koju izdaje Ministarstvo, na osnovu koje može kupiti ljekove po regresiranoj cijeni, dok je odabrani subjekat dužan potvrdu zadržati kod sebe i prilikom predaje zahtjeva za isplatu i nju dostaviti kao sastavni dio dokumentacije.

Potvrde pčelari mogu preuzeti u Kući meda koje je potrebno potpisati prilikom preuzimanja lijeka.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?