Ojačati ekonomski napredak kroz više konkretnih projekata

Objavljeno: 14.05.2022. 13:41 Autor: Ministarstvo kapitalnih investicija

Potpredsjednik Vlade mr Erviin Ibrahimović sastao se sa ambasadorkom Republike Bugarske u Crnoj Gori NJ.E. Meglenom Plugčievom, koja je iskoristila inicijalan dio razgovora da uputi čestitke povodom imenovanja potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj.

„Bugarska, kao prijateljska država koja podržava Crnu Goru na putu evropskih integracija, finansira projekte u Crnoj Gori u oblastima obrazovanja, zdravstva, ekologije i dr. „Ponosna sam kao ambasador što mogu podijeliti da smo u posljednje tri godine finansirali 8 projekata ukupne vrijednosti preko 300.000 eura u sjevernom dijelu Crne Gore, gdje je najveća potreba za pomoći“, rekla je ambasadorka Meglena Plugčieva.

Evropske integracije Crne Gore ostaju čvrst prioritet nove Vlade, a direktni i tradicionalno dobri mehanizmi podrške sa strane partnerske Bugarske kao pouzdanog partnera samo su potvrda ucvršćivanja dobrih bilateralnih odnosa Crne Gore i Bugarske saopštio je potpredsjednik Ibrahimović i informisao da predstoje tenderi za infrastrukturne projekte u kojima će bugarske kompanije željeti da učestvuju.

Dokaz da Crna Gora ide pravim putem diktira i unutrašnja politika regionalnog razvoja, a mehanizmi sprovođenja, definisanje jasnih procesa i mjere koje će doprinositi povećanju produktivnosti diktiraće veći stepen razvijenosti Crne Gore u cjelini.

Na kraju razgovora, ambasadorka Bugarske je iskoristila priliku da uputi poziv potpredsjedniku Vlade da boravi u zvaničnoj posjeti Bugarskoj, te sa resorom za saobraćaj u Vladi Republike Bugarske razmijeni dobre prakse i iskustva na putu ubrzanog konkretizovanja daljeg privlačenja bugarskih investitora za još intenzivnijim ulaganjima u privredu Crne Gore. 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?