Olivera Vukajlović

Generalna direktorica Direktorata za unapređenje konkurentnosti

Olivera Vukajlović je, na sjednici Vlade Crne Gore, 29. aprila 2021. godine, imenovana za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za unapređenje konkurentnosti u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

Obrazovanje

Osnovnu i srednju školu završila je u Podgorici, sa diplomom „Luča“ kao đak generacije Gimnazije „Slobodan Škerović“. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore diplomirala je u julu 2012. godine u oblasti Međunarodna ekonomija. Tokom poslednje godine studija je, zbog postignutih rezultata, prošla proces stažiranja i pripreme za sticanje radnih iskustava, u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija.

Radno iskustvo

Radno iskustvo je, tokom 8 godina, sticala u finansijskom sektoru, kroz različite pozicije u bankarstvu. Radni angažman je 2012., kao pripravnik, započela je u CKB banci AD Podgorica, nakon čega je radila na poslovima upravljanja nekvalitetnom aktivom. U NLB Banci AD Podgorica je radila u periodu 2016. – 2021. na poslovima kreditiranja velikih pravnih lica i analize njihovog poslovanja. 2019. godine je, zbog postignutih rezultata, izabrana za Komercijalistu godine.

Ostalo iskustvo

Posebno iskustvo je sticala kroz učenje stranih jezika i studijske posjete zemljama kroz ljetnje škole i usavršavanja. Tečno govori engleski (Certificate in Advanced English – International house of Cambridge), turski i španski jezik, a služi se italijanskim jezikom.

Rođena je 11. oktobra 1989. godine na Cetinju.

Kontakt

Olivera Vukajlović

Generalna direktorica Direktorata za unapređenje konkurentnosti
Adresa:
Rimski trg 46, 81000 Podgorica