Otvorena registracija za online seminare „Održivo korišćenje resursa u morskim i obalnim područjima“

Objavljeno: 05.05.2022. 10:01 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Proljećna škola „Održivo korišćenje resursa u morskim i obalnim područjima“ održaće se na Univerzitetu Molize – Termoli, Italija, od 11. do 13. maja 2022. godine, u okviru projekta SMART ADRIA Blue Growth, na kojem je Ministarstvo ekonomskog razvoja vodeći partner.

Cilj seminara je da omogući studentima da razmijene iskustva, unaprijede znanja i vještine, kao i da se bliže upoznaju sa oblastima plavog rasta koje se odnose na podsticanje održivog priobalnog turizma u jadranskoj regiji, prakse održive i integrisane gastronomije u morskom području, promovisanje uspješnih primjera cirkularne ekonomije za mala i srednja preduzeća u cilju poboljšanja kvaliteta životne sredine priobalnog morskog područja, zelene i plave poslove koji podrazumijevaju primjenu strategije prilagođavanja i ublažavanja efekata globalnih promjena na priobalno i morsko okruženje, kao i EU programe za finansiranje plavog rasta.

Radni jezik proljećne škole je italijanski jezik, uz simultani prevod na engleski jezik.

Proljećna škola će biti organizovana u hibridnom formatu, uz mogućnost učešća putem online platforme. 

Registracija je obavezna i otvorena do 8. maja 2022. godine, putem linka https://forms.gle/w36Wz9w4mwHGL5B1A ili QR koda na agendi.

Dokumenta

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?