Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Po prvi put Crna Gora će biti na mapi esports/muzickih festivala

Objavljeno: 25.11.2021. 13:33 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, sa svojim timom , ugostio je danas predstavnike Digital Den Hub-a, kompanije Amplitudo, IBM-a, Ambasade SAD-a u Crnoj Gori i delegaciju producenata esports/muzičkog festivala.

Na sastanku je sa lokalnim i međunarodnim partnerima razgovarano  o pionirskom poduhvatu planiranom za jun 2022. kada će u Baru biti organizovan prvi esports događaj globalnih razmjera koji u sebi kombinuje finale igrice Counter Strike i muzički festival sa najpopularnijim zvijezdama današnjice. Lokalni producenti su Darko Ivanović i Nenad Novović sa pozadinom u IT industriji, a međunarodni partneri će biti pozicionirani u konzorcijum MontEsports ,koji će biti i izvršni producent festivala.

Esports, kao nova sportska senzacija koja dolazi na talasu razvoja gejming industrije- obećava postavljanje Crne Gore kao regionalnog centra u gejmingu i esports-u.

Planirano je da ovaj događaj, na krilima esports industrijskog i kulturološkog fenomena- okupi oko 60.000 ljudi tokom trodnevnog festivala koji je zakazan za 17. jun naredne godine.

„Prepoznajemo uticaj i značaj gejminga, rekordnog rasta i napretka u svim pravcima ove industrije,  i stoga Ministarstvo ekonomskog razvoja, u potpunosti podržava ovaj projekat. Ovo je sigurna karta za pozicioniranje Crne Gore na mapi Eindustrije, i to po prvi put“, kazao je ministar.

On je dodao da će ovim događajem Crna Gora unaprijediti svoju turističku ponudu i otvoriti vrata novoj vrsti turista. „Turizam je jedna od najvažnijih grana privrede i ulaganje u turističku ponudu i promociju Crne Gore kao atraktivne destinacije znači  direktni uticaj na cjelokupnu crnogorsku ekonomiju“ ,  i dodao da će  ovaj događaj privući  pažnju velikog broja ljudi, koji će željeti da budu dio događaja ili isti da prate online.

Prezentacija događaja esports i muzičkog festivala

Ministar je zaključio da „svi projekti koji su od opšteg interesa za državu, lokalne samouprave i građane imaće našu podršku“. On se zahvalio na detaljnoj prezentaciji  William Le-Voir Barryju i Yani Gorskaya, koja je dodatno približila značaj i benefite digitalne industrije, čije će stranice u narednom periodu ispisivati Crna Gora i time postati dio svjetskih trendova.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?