Potpisan sporazum između Vlada Crne Gore i Gruzije

Objavljeno: 08.10.2021. 12:00 Autor: Ministarstvo vanjskih poslova

Izvanredna i opunomoćena ambasadorka Crne Gore u Gruziji Dragica Ponorac, sa sjedištem u Kijevu i zamjenik ministra unutrašnjih poslova Gruzije Aleksandar Darakhvelidze, potpisali su juče u Tbilisiju Sporazum između Vlada Crne Gore i Gruzije o readmisiji lica koja su bez dozvole boravka, u cilju kontrole i sprečavanja ilegalnih migracija.

Tokom sastanka, ambasadorka Ponorac naglasila je da je potpisivanje Sporazuma o readmisiji veoma važno u kontekstu evropskih integracija dviju zemalja, te da je Crna Gora odlučna da razvija i unapređuje pravni okvir, institucije i administrativne kapacitete, kako bi kroz saradnju sa drugim državama i ostalim međunarodnim akterima, doprinosila jačanju efikasne saradnje i unapređenju ukupne migracione politike.

S gruzijske strane, naglašena je posvećenost te zemlje saradnji u readmisiji osoba koje borave bez dozvole boravka, kako sa državama članicama EU, tako i sa trećim zemljama, te istaknuta njihova spremnost za uključivanje u međunarodne akcije sprečavanja nelegalne migracije.

Sagovornici su istakli značaj Sporazuma u kontekstu osnaživanja ukupne bilateralne saradnje i razgovarali o prioritetnim oblastima budućih odnosa.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?