Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić čestitao Božić po gregorijanskom kalendaru

Nadbiskupu barskom monsinjoru Roku Đonlešaju i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti, našim sugrađankama i sugrađanima koji po gregorijanskom kalendaru slave najradosniji hrišćanski praznik, želim srećan i blagoslovljen Božić.

Današnji dan je prilika da se osvrnemo na našu posvećenost vrijednostima saosjećanja, sloge i bratstva i učvrstimo međusobno razumijevanje, multietnički i multikonfesionalni sklad, koje Crna Gora baštini kao svoje najveće vrijednosti.

Osnaženi božićnim duhom mira, sa ogromnom radošću se prisjećamo plemenitih misli Isusa Hrista, oličenja požrtvovanosti i spokoja, kojima su inspirisani mnogi ljudi širom svijeta. Neka njegove misli nastave da nam trasiraju put u izgradnji pravednog i inkluzivnog društva.

U ova prva dva mjeseca mandata, zajedno sa ostalima, krenuli smo putem obilježenim zalaganjem i usmjerenim ka boljitku našeg stanovništva i namjeravamo da nastavimo putem međusobnog povjerenja i uzajamnog uvažavanja.

Činjenica je da budućnost naše djece oblikuju vrijednosti našeg društva.
Praznični dani, plima radosti, su prilika da krenemo da djelujemo u skladu sa tim vrijednostima, koje su utkane u srž našeg naroda.

Biti odgovoran znači imati u srcu svoje, ali i blagostanje ostalih, jer nas povezuje ista nit. Samo naša nesebična briga prema ostalima i naša spremnost da radimo za opšte dobro će doprinijeti stvaranju jedinstva i prosperitetne zemlje.

Dok se radujemo dolazećim praznicima, razmislimo o tome kako da djelujemo u duhu praznika ne samo ovog, već i svakog drugog dana.

Neka vaši domovi budu ispunjeni porodičnom radošću, zdravljem, ljubavlju, mirom i toplinom tradicija.

Uz iskrene želje da ostanete privrženi kardinalnim principima hrišćanstva, a to su vjera, milosrđe i pomirenje, od srca vam želim srećan Božić!

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?