Predsjednik i članovi Vlade razgovarali sa učenicima OŠ „Vladimir Nazor“

Objavljeno: 09.06.2022. 10:21 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade dr Dritan Abazović i ministar prosvjete Miomir Vojinović pozvali su u zgradu Vlade učenike i predstavnike nastavnika i roditelja OŠ „Vladimir Nazor“ koji su se okupili ispred zgrade Vlade u Karađorđevoj ulici kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog kašnjenja početka izgradnje nove školske zgrade.

Premijer je kazao da će uskoro početi izgradnja nove škole koja će učenicima omogućiti da svoje potencijale i kreativnost ostvaruju u punom obimu.

Ovo što ste danas uradili, ne doživljavamo kao kritiku, već način snaženja građanskog bića Crne Gore. Mnogo je važno da tražite nešto što vam pripada i da sa tim ne pravite kompromise. Vaša današnja poruka je opomena svima nama da budemo bolji i brži u svom poslu, istakao je premijer.

On je kazao da je bezbjednost djece na prvom mjestu te da bi bilo neodgovorno razmatrati opciju da se nastava odvija u nebezbjednom i neadekvatnom prostoru.

Ministar prosvjete Miomir Vojinović je kazao da je započeta procedura dobijanja neophodnih dozvola, te da je novac za izgradnju škole obezbijeđen. „Ukoliko sve bude kako smo planirali, očekujem da u septembru počnemo sa izgradnjom nove, moderne škole“, kazao je on.

Ministar Vojinović je istakao da u narednim danima očekuje susret sa gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem kako bi se razmotrili modeli za početak naredne školske godine i istakao da se razmatra opcija o stavljanju u upotrebu OŠ koja se gradi u Tološima, a čiju izgradnju finansira podgorička kompanija Bemax.

Razgovoru sa djecom prisustvovali su i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković, ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministarka kulture i medija Maša Vlaović, te ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević.

Protest djece OŠ „Vladimir Nazor“ ispred zgrade Vlade (09.06.2022.)


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?