Premijer Krivokapić čestitao Dan opštine Pljevlja

Objavljeno: 19.11.2021. 14:07 Autor: Kabinet predsjednika Vlade

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić čestitao je građanima i rukovodstvu opštine Pljevlja, Dan opštine 20. novembar.

Vaš grad, na tromeđi i raskršću kultura, konfesija i etnosa, čuva sjećanja i tajne najdalje prošlosti Balkanskog poluostrva. Prirodna bogatstva i ljepote vašeg kraja, prepoznavali su kako oni najstariji stanovnici kontinenta, tako i današnji investitori i poslovni ljudi koji imaju namjeru da svoju biznis - budućnost vežu za vaš grad.

Pored svih prednosti i preduslova koje nam je podarila priroda, Pljevlja u posljednih nekoliko decenija ne doživljavaju pozitivnu transformaciju, diverzifikaciju i potreban progres. Doveden je u pitanje opstanak njenih šuma, poljoprivrednih, stočarskih i zemljoradničkih gazdinstava, čistoća vazduha, voda, zdravlje i egzistencija građana.

Perspektiva Pljevalja jeste u „zelenom“, ekološkom bogatstvu, u njenim izvanrednim planinskim masivima, makar toliko koliko je njen zlatni preporod sedamdesetih godina prošlog vijeka ležao u eksploataciji mrkog uglja. Perspektiva Pljevalja nalazi se u ekološkim i obnovljivim izvorima energije, hrane, ljekovitom bilju, u etno i seoskom turizmu, u mogućnosti da privuče rekreativce, sportiste i promotere zdravih stilova života iz cijelog svijeta. U Vladi Crne Gore, građani imaju sigurnog partnera i odgovrnog stratega državnih politika.

Pljevlja su nadaleko prepoznata po kulturi i umjetnosti, tradiciji suživota i ljudskosti, po pregnuću, druženju, sevdalinci i razvijenoj svijesti o opštem dobru. Takav ambijent, siguran sam, djeluje i djelovaće podsticajno na postojeće i buduće investitore koji imaju namjeru da svoj život vežu za pljevaljski kraj i Crnu Goru, navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?