Premijer Krivokapić čestitao Dan opštine Tivat

Objavljeno: 20.11.2021. 17:05 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić čestitao je građanima i rukovodstvu opštine Tivat, Dan opštine 21. novembar.

„Munjevita je brzina kojom se Tivat transformiše, od mjesta koje je bilo nadaleko poznato po Mornaričko – tehničkom remontnom zavodu, u grad koji je svojom sadržajnom, elitnom turističkom ponudom, na sebe skrenuo pažnju čak i svjetskog džet-seta. U toj dinamičnoj transformaciji koja se nastavlja, dešavale su se greške i propusti koje se i danas rješavaju i koje će se nadalje sanirati u hodu.

Pozdravljam napore lokalne samouprave da u potpunosti valorizuje sav ekološki i ljudski potencijal Tivta, te trud da od prirodnog bogatstva koje posjeduje ovaj grad, korist osjete svi njegovi građani i država Crna Gora. Sva naša pregnuća moraju biti rukovođena mišlju da je naša generacija samo jedna u nizu koja je dužna da sljedećim u nasljedstvo ostavi novu vrijednost.

Ovu priliku, takođe, koristim da čestitam značajan jubilej koji obilježava tivatska vazdušna luka - pola vijeka postojanja Aerodroma Tivat. Kao da je baš on presudno uticao da ovaj zalivski gradić i cijelo crnogorsko primorje, pomjere granice i postanu, danas već nezaobilazne, ekskluzivne tačake na turističkoj mapi Mediterana.

Međunarodna vazdušna luka, marina koja je reprezentativna u globalnim okvirima superjahtinga, te jadranska magistrala, prirodno su se naslonili na kosmopolitska stremljenja, međuvjerski i međuetnički sklad u kojem žive stanovnici mjesta, čije ime nas podsjeća na njegovu drevnu prošlost.

Novi, održivi infrastrukturni i privredni projekti, koje ova Vlada sa lokalnom upravom ima u planu da sprovede u narednom periodu, garant su da i Tivat i Crna Gora imaju izvjesnu prosperitetnu budućnost”, navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?