Premijer Krivokapić razgovarao s britanskom ambasadorkom

Objavljeno: 19.03.2021. 16:15 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade, prof.dr Zdravko Krivokapić sastao se danas sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori, Nj.E. Karen Medoks. Povod sastanka bila je Informacija o zaključivanju Sporazuma o trgovini, partnerstvu i saradnji između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, koja je juče usvojena na sjednici Vlade Crne Gore. Premijer Krivokapić je kazao da očekuje da Sporazum bude ratifikovan u Skupštini Crne Gore.

Predsjednik Vlade je istakao da je u interesu Crne Gore da privuče britanske investitore da ulažu u našu zemlju, naglasivši da Crna Gora najveći potencijal ima u energetici. Krivokapić je kazao i da Vlada Crne Gore želi da oživi Luku Bar, tako što će joj vratiti njenu staru prepoznatljivost.

Krivokapić je rekao da bi trebalo unaprijediti saradnju u oblasti informacionih tehnologija, a ideja Vlade je da određeni broj naših IT stručnjaka nastavi usavršavanje u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Premijer je britansku ambasadorku upoznao i sa rezultatima koje je Vlada Crne Gore ostvarila u prvih 100 dana rada.

Predsjednik Krivokapić kazao je da je najveći izazov sa kojim se Vlada suočava borba protiv pandemije COVID-19, zbog čega je na jučerašnjoj sjednici Vlade odlučeno da on bude predsjednik Savjeta za borbu protiv koronavirusa. Predsjednik Vlade kazao je da se nada da će masovna imunizacija stanovništva pomoći da se izađe iz ove teške situacije koja je zadesila cijeli svijet. On je kazao da su proritet Vlade reforme u oblasti vladavine prava.

Britanska ambasadorka čestitala je Vladi na brzini koju je pokazala u procesu započinjanja vakcinacije od trenutka početka svog mandata, poručivši da se situacija u Ujedinjenom Kraljevstvu popravlja zahvaljujući imunizaciji stanovništva. Ambasadorka Medoks istakla je da joj je drago što će vakcina AstraZeneka biti dio crnogorskog programa vakcinacije.

Ambasadorka je kazala i da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava Crnu Goru u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i da je spremna da pomogne u toj oblasti. Medoks je saopštila i da postoji određeni broj britanskih komapanija koje su zaintresovane da ulažu u Crnu Goru.

Na sastanku je razgovarano i o tužilačkim zakonima i klimatskim promjenama.

Zdravko Krivokapić - Karen Medoks (19.03.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?