Premijer Spajić na Konferenciji o oporavku Ukrajine i godišnjem prijemu Istočnog odbora njemačke privrede

10. jun 2024.-14. jun 2024.
Berlin, SR Njemačka
Objavljeno: 06.06.2024. 15:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić učestvovaće na Konferenciji o oporavku Ukrajine, 11. i 12. juna u Berlinu, na poziv kancelara Savezne Republike Njemačke, Olafa Šolca, i predsjednika Ukrajine, Volodimira Zelenskog.

Konferencija o oporavku Ukrajine još jedan je u nizu događaja na visokomnivou posvećenih dugoročnom oporavku i rekonstrukciji Ukrajine.

Ovogodišnji skup ima za cilj obezbjeđivanje široke međunarodne podrške u obnovi i modernizaciji Ukrajine, a pored političkih lidera okupiće i brojne druge predstavnike uticajnih međunarodnih organizacija.

Tokom boravka u Njemačkoj, premijer Spajić će učestvovati i na događaju Njemačkog atlantskog društva posvećenom obilježavanju 75 godina postojanja NATO-a. Domaćin debate je visoki predstavnik za BiH Kristijan Šmit koji je predsjedavajući DAG-om, a među učesnicima je i premijerka Estonije Kaja Kalas.

Predsjednik Vlade će, uz to, na poziv regionalne direktorice za Jugoistočnu Evropu u Istočnom odboru njemačke privrede, Anje Kiring biti glavni govornik, na godišnjem prijemu odbora, koji će 13. juna u Berlinu okupiti preko 150 gostiju uključujući predstavnike njemačkih državnih institucija, kompanija članica Istočnog odbora i članove diplomatskog kora. 

Premijer Spajić će učestvovati i na manifestaciji ''Dan ekonomije 2024'' u organizaciji Ekonomskog savjeta CDU-a.

Platformu za učešće premijera Spajića možete pogledati u nastavku.

Dokumenta

Predlog platforme za učešće predsjednika Vlade Milojka Spajića na Konferenciji o oporavku Ukrajine i godišnjem prijemu Istočnog odbora njemačke privrede, 10−14. jun 2024, Berlin, Savezna Republika Njemačka
Predlog platforme za učešće predsjednika Vlade Milojka Spajića na Konferenciji o oporavku Ukrajine i godišnjem prijemu Istočnog odbora njemačke privrede, 10−14. jun 2024, Berlin, Savezna Republika Njemačka
Na poziv kancelara Savezne Republike Njemačke, Olafa Šolca, i predsjednika Ukrajine, Volodimira Zelenskog, predsjednik Vlade Milojko Spajić učestvovaće na Konferenciji o oporavku Ukrajine (Ukraine Recovery Conference – URC24), koja će se održati 11-12. juna 2024, u Berlinu.
Verzija 1.0 Objavljeno: 06.06.2024. 14:19
Preuzmi pdf 300 KB
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?