Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijerski sat: Odgovor predsjednika Vlade dr Dritana Abazovića na poslaničko pitanje Gencia Nimanbegua

Objavljeno: 20.07.2022. 16:05 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade dr Dritan Abazović odgovarao je danas na poslaničko pitanje Gencia Nimanbegua iz Kluba Albanskih poslanika, u okviru instituta Premijerski sat.

Pisani odgovor premijera Abazovića, koji je Kabinet predsjednika Vlade u skladu sa čl. 187 Poslovnika Skupštine Crne Gore dostavio Parlamentu, možete preuzeti u nastavku.

Premijerski sat (20.07.2022.)

Dokumenta

Pisani odgovor predsjednika Vlade dr Dritana Abazovića na poslaničko pitanje Gencia Nimanbegua
Pisani odgovor predsjednika Vlade dr Dritana Abazovića na poslaničko pitanje Gencia Nimanbegua
POSLANIČKO PITANJE: Zakon o otklanjanju posljedica oduzimanja imovine u Uvali Valdanos, koji sam podnio Skupštini Crne Gore, a koji je usvojen 11. juna 2021. godine sa 49 glasova za se primjenjuje već više od godinu dana, stroga od Vas tražim informacije dokle se stiglo sa primjenom tog zakona: Koliki je broj podnijetih zahtjeva o povraćaju imovine, a koliko je od tih zahtjeva uspješno realizovano? Zbog tega se ne poštuje zakonski određen rok o rješavanju podnijetih zahtjeva i zbog čega Zaštitnik imovinsko pravnih interesa CG odugovlači proceduru podnijetim žalbama kada za to ne postoji niti jedan zakonom propisani razlog. Kakva je sudbina Zaključaka koji sam Vam uputio 11. maja 2022. godine?
Verzija 1.0 Objavljeno: 20.07.2022. 18:59
Preuzmi pdf 465 KB
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?