Princ Nikola Petrović revakcinisan u Podgorici

Objavljeno: 16.07.2021. 12:26 Autor: PR Služba Ministarstva zdravlja

Princ Nikola Petrović revakcinisan u Podgorici, ministarka poziva građane da isprate primjer petrovićke Crne Gore

Vakcinacija stvara osjećaj sigurnosti i za sebe i za druge, kazao je Princ Nikola Petrović, nakon što je danas u Podgorici revakcinisan drugom dozom vakcine protiv COVID-19.

- Za mene je vakcinacija vrlo važna i zbog sebe i svojih i zato što ću još dugo godina biti sa vama.  Vrlo je važno i zbog drugih, da ne predstavljam opasnost u društvu, a posebno je važna kolektivna disciplina. Postoje ljudi u Francuskoj, a siguran sam i u Crnoj Gori, koji kažu da u vakcinu nismo sigurni i da ne znamo puno o vakcinama. Ja ipak mislim da je kolektivna disciplina vrlo važna i vodim se devizom iz „Tri musketara“, romana Aleksandra Dume, koji je napisao: „Svi za jednog i jedan za sve“, kazao je princ Nikola Petrović, koji je prvu dozu vakcine protiv COVID-19 primio u Francuskoj.

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović ponovo je pozvala građane da se vakcinišu.

- Želim da još jednom iskoristim priliku da pozovem sve građane i građanke Crne Gore da se vakcinišu, da daju svoj lični doprinos zaštiti sopstvenog zdravlja i zaštiti svojih najbližih. Zdravlja čitave nacije. Pozivam ih da isprate primjer Petrovićke Crne Gore, zemlje čojstva i junaštva, u kojoj su solidarnost i jedinstvo bili, jesu i biće zauvijek osnovni motiv i cilj našeg bića, poručila je ministarka Borovinić Bojović.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?